Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - Grupare ultrareligioasă, campanie anti-Covid-19: distribuie o revistă cu mesaje anti-vaccin: 'Este un experiment'; 'Au ucis 45.000 de oameni'

alba24.ro
revista

Răspândirea de știri anti-covid se desfășoară și din poartă în poartă sau din om în om, nu doar în mediul Online, iar „țintele” campaniei sunt persoanele din mediul rural.

O broșură de opt pagini, care conține știri anti-COVID, anti-vaccin, referințe la controlul minții prin vaccinare, modificator genetic, un plan al forțelor demonice sau până la modalități de căință pentru cei care s-au vaccinat a fost distribuită în satul Geoagiu de Sus, în cursul zilei de luni, 30 august, de către trei persoane necunoscute, informează alba24.ro. Primarul din Stremț (comuna de care aparține satul), Traian Popa, a precizat pentru alba24.ro că și în satul Geomal ar fi apărut câteva reviste. Potrivit primarului Traian Popa și unor martori oculari, trei persoane, două femei și un bărbat care se aflau într-o mașină de culoare roșie, cu numere de București, au împărțit revistele din poartă în poartă. Cei trei ar fi părăsit localitatea înspre zona Mănăstirii Râmeț.

Broșura, care are titlul de deschidere „Vaccinul este un experiment. Nu vă vaccinați ca să nu regretați”, este la a patra ediție și a fost distribuită în mai multe localități din țară.

Unde poate fi găsită broșura pe internet

În primul rând broșura nu este semnată de o entitate. Pe pagina a șaptea, într-un chenar negru, este precizat că broșura este realizată de un grup de creștini ortodocși. De asemenea, revista mai conține o informație importantă, cu trimitere la două site-uri: marturisiaortodoxă și ortodoxinfo. Cele două site-uri sunt menționate în broșură ca site-uri „importante care mărturisesc adevărul despre toate aceste pericole”.

La o simplă căutare pe Google, dar și pe ortodoxinfo, broșura poate fi descărcată pentru a fi printată. De asemenea, aceasta poate fi găsită pentru download și pe Facebook, pe un grup intitulat „Isus Hristos”. Mai mult de atât, pe site-ul mai sus menționat se pot găsi pentru download și alte ediții ale broșurii.

Mare parte dintre „articole” au trimiteri către site-uri sau pagini de Youtube, cu un conținut discutabil. De la oxid de grafen în vaccin, la controlul minții prin vaccinare, modificator genetic, un plan al forțelor demonice sau până la modalități de căință pentru cei care s-au vaccinat – toate se găsesc în cele opt pagini ale broșurii.

Broșura pe luna IULIE 2021 poate fi consultată integral AICI!

Cazuri similare la Sibiu, Vîlcea și Vrancea

În luna ianuarie, reporterii de la turnulsfatului.ro l-au surprins pe un bărbat, în Piața Mică din Sibiu, în timp ce împărțea primul număr al broșurii. Când a fost întrebat de reporteri ce conținut are revista, acesta le-a declarat că: ”oferă informații despre motivele pentru care oamenii nu ar trebui să se vaccineze împotriva Covid-19 și arată doar adevărul. Este o broșură despre cât de periculos este vaccinul împotriva Covid 19. Încercăm să arătăm lumii adevărul”, a explicat bărbatul.

În județul vecin, Vâlcea, tot în luna ianuarie, primul număr al broșurii a fost distribuit în localitatea Bărbătești. Potrivit martorilor oculari intervievați de reportierii digi24.ro, revista ar fi fost distribuită de doi bărbați îmbrăcați în haine monahale.

În Vrancea a fost deschis un dosar penal pe numele unui bărbat care în luna februarie a distribuit primul număr al broșurii, prin Focșani. Atunci, în data de ”8 februarie, în jurul orei 12.00, polițiștii de ordine publică au identificat pe o stradă din municipiul Focșani, un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Pitești, în timp ce distribuia reviste/broșuri intitulate , atât cetățenilor în trecere cât și comercianților din zonă. Bărbatul a relatat polițiștilor că ar fi distribuit circa 30-40 de reviste până la momentul în care a fost legitimat, precum și faptul că nu are studii medicale, revista conținând informații sintetizate de acesta din cărți sau de pe anumite pagini de internet”, scrie monitorul de vrancea.ro. Atunci, pe numele bărbatului din Pitești, polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de comunicarea de informații false.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.