Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT | Încă o companie internațională gonită din București

Radu Pop
spark

Redacția noastră a intrat în posesia unei notificări, prin care operatorul mașinilor electrice Spark, în sistem de carsharing, anunță închiderea activității în București, din cauza administrației locale, care îi blochează accesul la parcări, spre deosebire de toate celelalte capitale europene.

Deși pretinde că mediul este o prioritate pentru București, edilul Capitalei ar refuza acceptarea netaxării parcării autovehiculelor electrice, folosite în sistem de carsharing, deși asta se întâmplă în toată Europa, iar mașinile electrice particulare beneficiază de această facilitate.

Modelul de afaceri al Spark vizează dubla sustenabilitate: pe lângă folosirea în comun a mașinilor, acestea sunt toate electrice, deci nu emit gaze cu efect de seră. În toată lumea se consideră că reduc deopotrivă traficul și poluarea. În București, însă, aceste vehicule ar avea interzis la parcarea pe locurile gratuite pentru toate vehiculele electrice, făcând imposibilă continuarea activității.

Și mai revoltător este că antreprenorii privați, mai cu seamă din domeniul construcțiilor, atât de blamați de Nicușor Dan, permit accesul gratuit în parcările mall-urilor deținute, în timp ce PMB le-ar pretinde, în mod aberant, discriminatoriu și abuziv, să plătească parcarea, deși toate celelalte mașini electrice deținute de persoane fizice au gratuitate.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.