Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT integral - Motivarea deciziei ÎCCJ în dosarul 'Ferma Băneasa', în care a fost condamnat şi avocatul Robert Roşu

iccj

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a publicat motivarea deciziei din dosarul "Ferma Bănesa", din 17 decembrie 2020, prin care a fost condamnat şi avocatul Robert Roşu, alături de nume cunoscute precum Remus Truică, Paul al României, Dan Andronic. Motivarea aruncă în aer profesia de avocat, ridicând mari semne de întrebare asupra demersurilor pe care le pot face aceştia fără să-şi pună libertatea în pericol. Pe de altă parte, avocaţii persoanelor condamnate acuză faptul că motivarea nu le-a fost transmisă, ci a apărut direct în presă.

Motivarea integrală poate fi citită AICI! (.pdf)

Pe 17 decembrie, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şapte ani închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar Paul al României a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni închisoare cu executare.

Paul al României a fugit din România înainte de pronunţarea sentinţei, el fiind dat în urmărire internaţională.

Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional organizat, el fiind obligat să efectueze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistenţă Integrată Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

Acuzaţiile vizează infracţiuni comise în perioada 2006 - 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul al României.

Avocatul Robert Roşu a fost condamnat de un complet al ÎCCJ la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa, după ce prima instanţă, Curtea de Apel Braşov, l-a achitat, constatând că toate faptele se înscriu în exerciţiul normal al profesiei de avocat (redactarea de contracte, notificări, memorii). De asemenea, avocata Corina Dinu a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de 9 ani pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în legătură cu Ferma Băneasa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.