Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT ÎPS Teodosie dejoacă restricțiile autorităților: Se anunță un pelerinaj uriaș de Sfântul Andrei

Ortodocșii au devenit ținta preferată a deciziilor guvernului condus de Ludovic Orban! După ce au interferat până și în cultul liturgic, autoritățile au decis să restricționeze accesul în biserici. Totul a culminat cu un incident fără precedent în democrațiile ultimilor ani a lumii moderne. La Constanța, jandarmii și polițiștii au scos cu forța credincioșii din biserică pentru a-i amenda.

ÎPS Teodosie se luptă de unul singur cu restrângerea dreptului la libertate religioasă și a anunțat că în ciuda interdicțiilor impuse pentru pelerinaje, în ziua de 30 noiembrie, credincioșii se vor aduna la peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin. În acest sens, prelatul a trimis un document oficial tuturor protoieriilor din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului în care toți preoții, diaconii, monahii și monahiile din cuprinsul eparhiei vor fi „delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peșterea Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin, județul Constanța”. În document se precizează că pe 30 noiembrie, toate bisericile vor rămâne deschise pentru rugăciune individuală.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

Astfel, la pelerinajul de la peştera Sfântului Apostol Andrei s-ar putea aduna cel puțin 2.000 de oameni, localnici și clerici. Comuna Ion Corvin are aproximativ 2.000 de locuitori.

Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României, este singurul sfânt din Calendarul Bisericii Ortodoxe Române a cărui pomenire este declarată sărbătoare naţională bisericească de către Sfântul Sinod, prin hotărârea nr. 4972 adoptată în şedinţa din data de 14-15 noiembrie 2001.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

De asemenea, începând cu anul 2012, în Codul muncii, ziua de 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României - este inclusă între sărbătorile legale în care nu se lucrează.

.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.