Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Manfred Weber, șeful PPE din Parlamentul European, a cerut SUSPENDAREA dreptului de vot al Fidesz

Inquam Photos/ Octav Ganea
Manfred Weber

Manfred Weber, candidatul cap de listă al Partidului Popular European (PPE) la viitoarele alegeri europene, a cerut oficial miercuri ca partidului ungar Fidesz să-i fie suspendat temporar dreptul de vot pe fondul preocupărilor că desconsideră statul de drept, au declarat participanţi la o reuniune a comitetului politic al PPE, relatează Reuters.

Weber, care a făcut această declaraţie la comitetul politic al PPE care urmează să voteze miercuri în privinţa suspendării sau a excluderii partidului premierului ungar Viktor Orban, a mai spus că un comitet format din trei persoane ar trebui înfiinţat pentru a evalua legăturile dintre Fidesz şi grupul PPE din Parlamentul European, scrie agerpres.ro.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

Potrivit documentului consultat de STIRIPESURSE.RO, conducerea PPE spune că valorile care caracterizează familia politică europeană se referă la respectarea demnitatii umane, a libertatii religioase, de expresie si de asociere, democratie, egalitate, stat de drept, respectarea drepturilor omului inclusiv respectarea drepturilor minoritatilor, iar mai multe partide membre PPE pun la îndoială angajamentul FIDESZ legat de aceste valori si cer reevaluarea calitatii de membru pentru formațiunea maghiară.

Astfel, conducerea PPE propune mai multe măsuri:

1. FIDESZ să îndeplinească o serie de condiții precum:

- retragerea imediată a materialelor publicitare folosite pentru a duce o campanie de fake news împotriva lui Jean Claude Juncker

Citește și: EXCLUSIV Planuri mari pentru Rareș Bogdan în Parlamentul European – Cum îi va apăra pe toți românii

- să se abțină pe viitor de la asemenea atacuri

- Clarificarea problemelor legale privind Universitatea Centrala Europeana.

2. FIDESZ nu va mai avea niciun drept în calitate de partid membru PPE, nu va mai avea dreptul să voteze la ședințe și nici să propună candidați în funcții, nu va mai participa la întâlnirile PPE

3. Se va forma un comitet de evaluare condus de Herman Van Rompuy care va monitoriza implementarea conditiile de baza enuntate. Comisia de evaluare va prezenta raportul presedintiei PPE.

Citește și: Ieşire dură din interiorul Băncii Naţionale! Omul lui Mugur Isărescu ‘atacă la baionetă’

"Vom înfiinţa un comitet de evaluare, format din trei persoane, prezidat de (fostul preşedinte al Consiliului European) Herman Van Rompuy. Verdictul final al lui Van Rompuy va avea o enormă relevanţă politică", a spus el.

Informaţia a fost confirmată pentru dpa şi de membra comitetului politic Esther de Lange.

Citește și: Victor Ponta anunță încă o lovitură devastatoare încasată de Liviu Dragnea! Cine blochează marele plan al liderului PSD

Suspendarea ar urma să fie în vigoare până când un comitet al "înţelepţilor", condus de Herman van Rompuy, va decide că Fidesz a îndeplinit criteriile pentru o ridicare a măsurii.

Până atunci, potrivit dpa, Fidesz nu va putea lua parte la chestiuni de partid, precum întâlniri sau voturi ale conducerii.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

Formaţiunile conservatoare din Germania, Uniunea Creştin-Democrată şi Uniunea Creştin-Socială, susţin propunerea de suspendare, care urmează a fi votată în cursul zilei de miercuri, mai notează dpa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.