Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT | PSD cere oficial să se constate că moţiunea împotriva ministrului Ghinea a fost adoptată

grup psd

Grupul PSD din Camera Deputaţilor a depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei pentru a se constata încălcarea regulamentului şi faptul că moţiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea a fost de fapt adoptată.

PSD invocă articolul 129 din Regulamentul Camerei Deputaţilor care ar preciza că doar actele normative pot fi votate de la distanţă, iar moţiunea simplă nu se încadrează în aceste limite. Dacă ar fi eliminate voturile exprimate de la distanţă, moţiunea simplă ar fi fost adoptată cu 139 de voturi "pentru" şi doar 126 de voturi "împotrivă". Cu luarea în considerare a tuturor voturilor, moţiunea a fost respinsă cu 171 de voturi "împotrivă" şi 143 de voturi "pentru.

Solicitarea PSD, semnată de liderul de grup, Alfred Simonis, AICI! (.pdf)

Cum PSD nu are majoritatea în Biroul Permanent, este puţin probabil ca solicitarea să aibă succes.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat marţi că moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a fost respinsă de plen.

"Moţiunea simplă a fost respinsă. Trebuie să numere mai bine (cei care au spus că a fost adoptată - n.r.). Până acum nu s-au luat în calcul toate voturile online exprimate la toate moţiunile, la toate modificările de regulament, la toate hotărârile Camerei Deputaţilor? Repet, moţiunea a fost respinsă", a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

Marcel Ciolacu a declarat marţi seară că reprezentanţii PSD vor depune o plângere penală împotriva Cristinei Prună, care a prezidat forul la moţiunea simplă contra ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.