Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Scrisoarea soției lui Aleksei Navalnîi pentru Vladimir Putin: 'Cer permisiunea de a-l transporta pe Aleksei în Republica Federală Germania'

Iulia Navalnaia

Soţia opozantului rus Aleksei Navalnîi, spitalizat la reanimare în Siberia după ce, potrivit apropiaţilor săi, a fost otrăvit, i-a cerut vineri preşedintelui Vladimir Putin să permită transferul soţului său în Germania pentru a primi îngrijiri medicale, relatează AFP şi Reuters.

"Consider că Aleksei Navalnîi are nevoie de un ajutor medical calificat în Germania", a scris Iulia Navalnaia într-o scrisoare transmisă pe Twitter, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Va rămâne în spatele gratiilor

Ea precizat că sunt reunite "toate posibilităţile pentru transportul imediat al lui Aleksei sub supravegherea medicilor la înalt nivel".

„În acest moment, soțul meu Aleksei Navalnîi se află la spitalul de urgență din orașul Omsk în stare foarte gravă. Eu consider că Aleksei are nevoie de ajutorul medical calificat al Republicii Federale Germania. Începând cu ora 12:00, 21 august, noi avem toate cele necesare pentru a-l transporta neîntârziat sub supravegherea unor medici înalt calificați. Mă adresez oficial Dumneavoastră și cer permisiunea de a-l transporta pe Aleksei în Republica Federală Germania”, se arată în scrisoarea publicată pe contul oficial de Twitter al lui Navalnîi.

Citește și: EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

Potrivit unui aliat al opozantului, scrisoarea soţiei lui Navalnîi a fost trimisă direct Kremlinului.

Aliaţii lui Navalnîi suspectează că el a fost otrăvit şi au organizat să primească îngrijiri medicale în Germania, însă transferul său a fost refuzat până acum de medicii ruşi, care spun că starea opozantului este prea "instabilă" pentru ca el să fie mutat.

Citește și: Lovitură pentru PSD! A demisionat: Nu mai pot să accept să fac parte dintr-un partid lipsit de identitate

Între timp, anturajul lui Navalnîi a transmis că medicii germani ajunşi în Rusia pentru potenţialul său transfer au primit permisiunea să îl vadă pe opozantul rus.

"Medicii care au venit cu acest zbor de la Nürnberg (închiriat de un ONG pentru transferul lui Navalnîi în Germania - n.r.) şi care iniţial nu au primit acces la pacient, l-au obţinut în cele din urmă acum câteva minute", a anunţat într-o conferinţă de presă la Berlin un membru al anturajului opozantului, Leonid Volkov, care a spus că este vorba de un pas înainte.

Citește și: Ludovic Orban: Această moțiune parcă a fost scrisă de Dăncilă .content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.