Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Senatul SUA a dat o rezoluție la celebrarea a 20 de ani de Parteneriat Strategic cu România

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a salutat joi marcarea de către Senatul american a 20 de ani de Parteneriat Strategic între România şi SUA prin introducerea, la 11 iulie, a unei rezoluţii în acest sens.

DOCUMENTUL poate fi citit AICI

Documentul face parte din seria demersurilor realizate de Ambasada României la Washington pentru aniversarea celor 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii la data de 11 iulie 1997, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei.

Citește și: Mesaj tranșant al președintelui Iohannis în privința Guvernului Tudose

Rezoluţia a fost iniţiată de senatorul republican Ron Johnson, preşedintele Comitetului pentru securitate internă şi afaceri guvernamentale şi preşedinte al Subcomitetului pentru Europa şi cooperare regională în domeniul securităţii şi de senatorul Chris Murphy, liderul democrat al aceluiaşi subcomitet.

În document este recunoscut rolul important al României în cadrul NATO, inclusiv prin operaţionalizarea sistemului 'Aegis Ashore' de apărare împotriva rachetelor balistice de la baza militară Deveselu, sprijinul acordat de România în operaţiunile din Irak şi Afganistan, dar şi în calitate de membru al coaliţiei globale împotriva ISIS.

Citește și: BOMBĂ! Cine sunt bugetarii care vor primi SALARII de până la 10.000 de euro pe lună

De asemenea, rezoluţia menţionează angajamentul comun al celor două ţări pentru respectarea drepturilor omului, promovarea statului de drept, a bunei guvernări, a dezvoltării şi creşterii economice, a schimburilor culturale, fiind subliniat exemplul pozitiv pe care România îl oferă prin întărirea independenţei justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, se mai menţionează în comunicat.

Rezoluţia evidenţiază de asemenea contribuţia României la asigurarea stabilităţii, securităţii şi respectării principiilor democratice în regiune şi importanţa aniversării, în 2018, a centenarului unificării României.

Citește și: Atenție! Ce se întâmplă cu polițistul care l-a făcut KO pe Boureanu

"Salut cu satisfacţie rezoluţia Senatului american de marcare a relaţiei speciale de parteneriat strategic între România şi Statele Unite. După vizita excepţională la Casa Albă a preşedintelui României (Klaus Iohannis - n.r.), documentul Senatului SUA confirmă faptul că parteneriatul dintre România şi Statele Unite ale Americii este unul dintre cele mai puternice şi se va dezvolta masiv în continuare cu implicarea energică a Administraţiei, a Congresului şi a autorităţilor române', a declarat ambasadorul României în SUA, George Maior, citat în comunicat.

Citește și: Veste de ultimă oră pentru Victor Ponta! Ce s-a întâmplat .

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.