Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documentarul Republica lor, regele nostru, în premieră la TVR 1

tvr

Documentarul „Republica lor, regele nostru”, care dezvăluie relaţia românilor şi a ţării cu regele Mihai în cele trei decenii de la Revoluţie, va fi difuzat în premieră sâmbătă de TVR 1, potrivit news.ro.

În preajma împlinirii a 100 de ani de la naşterea regelui Mihai I al României, Televiziunea Română demarează campania „Ultimul rege - 100 de ani", prin care cinsteşte memoria monarhului.

Campania Ştirilor TVR cu reportaje care reconstituie viaţa regelui Mihai şi documentarul în premieră „Republica lor, regele nostru", difuzat în emisiunea „Ora Regelui", readuc în atenţia publicului un reper de moralitate şi demnitate pentru toţi românii, a transmis vineri televiziunea publică.

Citește și: DOSARUL `DALI` format la sesizarea CORPULUI DE CONTROL INTERN al MAI - Inclusiv Curtea de Conturi...

Începând de vineri, 22 octombrie, telespectatorii vor putea urmări în Telejurnalul TVR 1 de ora 20:00 mai multe reportaje realizate de jurnalista Camelia Csiki, reportaje care reconstituie viaţa regelui Mihai, de la naştere şi până în momentul decesului, în 2017.

Seria va cuprinde şi evenimentele care au loc în cadrul centenarului naşterii ultimului rege al românilor.

Reconstituirea cuprinde imagini, fotografii inedite, informaţii mai puţin ştiute, detalii necunoscute şi declaraţii ale unor istorici din mai multe generaţii, dar şi fragmente din interviurile acordate Televiziunii Române de regele Mihai.

Documentarul „Republica lor, regele nostru", realizat de Bogdan Şerban Iancu, va putea fi urmărit în cadrul emisiunii „Ora Regelui", sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 14:30.

Structurat în trei episoade, a câte două părţi fiecare, documentarul „Republica lor, regele nostru" dezvăluie motivele pentru care politicienii nu au avut capacitatea de a înţelege importanţa strategică a Regelui, condamnând România la ani de stagnare şi de rămânere în urmă faţă de ţările din jur, şi felul în care Suveranul a acţionat pentru ca noi să fim recunoscuţi ca o naţiune demnă, integrată în Uniunea Europeană şi în NATO.

„«Trădat de toţi, loial tuturor» este motto-ul devenit epitaf al extraordinarului om şi rege cu care am fost contemporani. După trei decenii de activitate febrilă în slujba unei ţări ostile uneori, nerecunoscătoare de cele mai multe ori, Mihai I a reuşit să devină din personaj de ocară, cel mai admirat român, cu cea mai mare cotă de încredere. La final, o ţară întreagă i-a stat alături pe drumul către nemurirea istorică", spune Bogdan Şerban Iancu.

Cele mai emoţionante momente din cadrul Concertelor Regale caritabile vor fi difuzate într-o emisiune specială, la TVR 1, pe 24 octombrie, de la ora 17:50.

Începând din 2008, în fiecare zi de 25 octombrie, ziua de naştere a regelui Mihai, Ateneul Român a găzduit unul dintre cele mai importante evenimente culturale de promovare a talentului. Concertele Regale caritabile, pentru copiii şi tinerii bursieri ai programului Tinere Talente al Fundaţiei Regale Margareta a României, au sprijinit cei peste 300 de artişti aflaţi la început de drum. Pandemia, însă, a pus lacăt acestor manifestări.

Duminică, emisiunea „România are nevoie de artă" va reedita cele mai emoţionante momente din cadrul Concertelor Regale caritabile şi va cuprinde o serie de scurte interviuri cu invitaţi speciali, prezenţi la Ateneul Român sau live video: actorul Marcel Iureş, interpreţii Paula Seling şi Zoli Toth, Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu", precum şi o parte dintre bursierii programului Tinere Talente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.