Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documentarul 'Trenul regal' va fi difuzat în premieră în România pe 27 august

filme, cinema, cinematograf

Documentarul „Trenul regal” în regia baronului Johannes von Holzhausen va avea premiera oficială în România pe 27 august 2021, arată News.ro.

Lungmetrajul, o producţie Navigator Film Austria în co-producţie cu HiFilm Productions şi Televiziunea Română, va rula în avanpremieră naţională, în prezenţa echipei, pe 14 august, în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc de la Iaşi. Filmul va fi proiectat de la ora 20.00, la Cinema Ateneu Iaşi.

„Trenul regal” a avut premiera mondială în 2019 la Dok Leipzig, fiind inclus în competiţia internaţională, şi a fost lansat pe marile ecrane din Austria şi Germania la începutul anului 2020.

Piesa de rezistenţă este trenul regal şi o călătorie anuală ce se desfăşoară pe trasee care ating regiuni îndepărtate ale României, şi care îi permite Majestăţii Sale Margareta şi soţului său, principele Radu, să intre în contact cu susţinătorii monarhiei. În paralel cu înaintarea trenului, este urmărit arhivarul Adrian Buga, care caută, conservă şi combină materiale provenite din epoca regalităţii, care ascultă poveştile celor ce ştiu să evoce România de odinioară.

„Trenul regal” prezintă publicului implicarea instituţiei Casei Regale în viaţa socială şi culturală a României.

Majestatea Sa Margareta este preşedintele Fundaţiei Regale Margareta a României, al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, al Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă Săvârşin şi preşedinte de onoare al Fundaţiei Atletismului Românesc.

În documentar apar Majestatea Sa Margareta, principele Radu, principesa Maria a României şi istoricul, criticul de artă şi consilierul Casei Regale, Adrian Buga.

Scenariul este semnat de Johannes Holzhausen şi Constantin Wulff, directorul de imagine este Joerg Burger, de sunet s-a ocupat Vlad Voinescu, în timp ce montajul a fost realizat de Dieter Pichler. Filmul este produs de Johannes Rosenberger, Johannes Holzhausen, Constantin Wulff şi co-produs de Ada Solomon şi Diana Păroiu.

Documentarul este distribuit de microMULTILATERAL, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.