Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENTE bombă în dosarul de corupție al anului! Cum i-a apărat sistemul pe Bercea și pe Mircea Băsescu

basescu-bercea

Antena 3 a prezentat documente care, potrivit jurnaliștilor de la televiziunea trustului Intact, dovedesc că serviciile președintelui Traian Băsescu știau din 2011 cel puțin de relația de trafic de influență dintre fratele său și Bercea Mondialul.

Cum i-a apărat sistemul pe Bercea și pe M. Băsescu?

1.     În august 2005, un document ANAF trimis către IPJ Olt îl acuză pe Bercea de evaziune fiscală de 70 mld. lei și de spălare de bani de 5 mld. lei (Există documentul oficial)

2.     Suma fiind foarte mare, poliția declină competența sa la DNA. DNA anchetează în 2005 și dă NUP. DIICOT, la rândul său, anchetează și spune că nu este un grup infracțional și dă NUP.

3.     În 22.01.2009 Bercea comitea 2 tentative de omor: asupra viceprimarului din Slatina, Valeriu Matei, pe care îl înjunghie într-o benzinărie și asupra lui Adrian Văduva peste care dă cu mașina și îi rupe picioarele. Bercea este cercetat și primește NUP.

Tot în 2009 Bercea dansează cu președintele Traian Băsescu.

4.     Presiunea mediatică și actele penale evidente ale lui Bercea îl determină pe procurorul Eugen Iacobescu să se sesizeze din oficiu. El cere SRI, pe 16 aug 2009, un raport despre activitatea infracțională a lui Bercea

5.     Procurorul primește de la SRI un raport pe zeci de pagini despre infracțiunile lui Bercea care este interceptat 4 luni. Atunci se află și informația că Bercea a primit 100 de mii de euro să intervină pe lângă un complet de judecată pentru interlopii din Strehaia.

6.     I se face dosarul 623/P/2009 care este înaintat DNA Craiova pentru cercetări privind traficul de influență. De acest dosar nu se mai știe nimic.

7.     În august 2009, începe urmărirea penală a lui Bercea pentru evaziune fiscală și spălare de bani. În baza informațiilor strânse de procurorul Iacobescu, care cere ONCPSB un raport cu privire la circuitul banilor vehiculați de Bercea. ONCPSB spune, potrivit procurorului, că Bercea a spălat 5 milioane de euro.

 Radu Tudor consideră că  Bercea Mondial avea un grad de protecție foarte mare. ”Relația cu familia Băsescu i-a folosit lui Bercea Mondialul de mai mult timp”, a spus Radu Tudor în emisiunea Danei Grecu, La ordinea zilei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.