Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documente din ancheta FBI privind ingerințele Rusiei în alegerile din 2016 vor fi declasificate de Donald Trump

Reuters
Donald Trump

Președintele american Donald Trump a declasificat luni un dosar legate de primele zile ale anchetei FBI privind ingerinţele Rusiei în alegerile din 2016, inclusiv porțiuni ale unui mandat secret de supraveghere și mesaje text ale fostului director al FBI, James Comey, relatează The Associated Press preluată de mediafax.

Trump a făcut această mișcare ca răspuns la solicitările aliaților săi din Congres, care au declarat că ei consideră că ancheta privind ingerinţele Rusiei a fost afectată de prejudecățile anti-Trump din rândul FBI și al Departamentului de Justiție.

De asemenea, mişcarea a venit în timp ce Trump și-a continuat eforturile de a submina ancheta specială a consilierului Robert Mueller, ca urmare a deciziei fostului său şef de campanie Paul Manafort de a pleda vinovat și în timpul anchetei în curs de desfășurare care îl vizează pe asociatul său, Roger Stone.

Decizia lui Trump va duce la publicarea mesajelor text și a documentelor ce implică mai mulți demnitari din cadrul Departamentului de Justiție și oficiali FBI, care l-au atacat în mod repetat în ultimul an.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a anunțat decizia luată de Trump într-o declarație scrisă, anunţând că președintele a cerut Biroului Directorului Național de Informații și Departamentului de Justiție să declasifice documentele "la cererea unui număr de comisii ale Congresului și din motive de transparență".

Potrivit declarației, Trump a declasificat aproximativ 20 de pagini din mandatul obținut în temeiul Legii privind supravegherea de informații externe pentru a monitoriza comunicările fostului sîău consilier de campanie, Carter Page și interogatoriile FBI, efectuate pentru a asigura acest mandat.

De asemenea, declasifică toate rapoartele FBI care documentau interogatoriile cu oficialul superior al Departamentului de Justiție, Bruce Ohr, care era în contact cu fostul spion britanic Christopher Steele. Steele a fost un informator al FBI a cărui cercetare privind legăturile lui Trump cu Rusia a fost compilată într-un dosar care a devenit un partizan fulger de la publicarea sa în ianuarie 2017.

Potrivit afirmației lui Sanders, Trump a cerut, de asemenea, Departamentului de Justiție să facă publice mesajele text ale lui Comey, Ohr, fostului director FBI Andrew McCabe, fostului avocat al FBI Lisa Page și fostului agent special al FBI, Peter Strzok.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.