Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documentele de interes public, afişate pe paginile de internet ale ministerelor

ministerul justitiei

Ministerele s-au conformat Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public în ceea ce priveşte publicarea documentelor obligatorii a fi afişate din oficiu, a informat, vineri, Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC).

"Actualizarea informaţiilor lipsă a fost coordonată de actuala conducere a celor 22 de ministere din Guvernul României, urmând ca rapoartele aferente anului 2015 să fie publicate în cursul lunii martie 2016. Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, urmărind procesul de actualizare a informaţiilor obligatorii a fi afişate din oficiu, a observat că cele mai mari dificultăţi de conformare le au ministerele în ceea ce priveşte întocmirea: Buletinului informativ anual aferent Legii nr. 544/2001 respectiv a Listei cuprinzând categoriile de documente produse/gestionate", se arată într-un comunicat transmis de MCPDC. Ministerul anunţă că va contribui la creşterea transparenţei guvernamentale dedicându-se inclusiv lucrului la nivelul ministerelor pentru punerea în aplicare a prevederilor minimale ale legii, "o revenire la verificarea acestor obligaţii prevăzute de lege fiind la fel de necesară ca şi dezvoltarea de platforme şi sisteme online privind accesul la informaţii de interes public".

Monitorizarea MCPDC pentru verificarea actualizării, de către ministere, a gradului de conformare cu prevederile minimale menţionate în cadrul legal a fost realizată în perioada 1-18 februarie. În paralel, MCPDC are în pregătire un demers în vederea standardizării şi afişării acestor seturi de date. Aproximativ 130 de indicatori lipsă au fost identificaţi în analiza realizată de MCPDC la preluarea mandatului. Peste 120 dintre aceşti indicatori au fost remediaţi, a anunţat ministerul. "Acţiuni similare vor continua la nivelul ministerelor şi la nivelul altor autorităţi ale administraţiei publice locale până la practicarea unei guvernări transparente la toate nivelurile", se mai arată în comunicat, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.