Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENTUL care ar putea sa o elimine pe Laura Codruța Kovesi din cursa pentru șefia Parchetului European: Fosta șefă DNA nu întrunește criteriul profesional

Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă cu 3 candidați la șefia Parchetului European! Situația este foarte confuză, în lumina ultimelor evenimente din România.

În primul rând, CSM urmează să analizeze și să își spună părerea despre o OUG prin care să se stabilească cine va fi propunerea României pentru a face parte dintre procurorii Parchetului European.

În plus, conform cerințelor pentru șefia Parchetului General, în această competiție puteau intra doar procurori care dețin cel mai înalt rang profesional în țara lor. Ori, conform unui document emis chiar de CSM, sub semnătura lui Codruț Olaru, șeful secției de procurori, Kovesi nu deține acest grad.

DOCUMENTUL emis de CSM poate fi consultat AICI

Fosta șefă a DNA este procuror de parchet de pe langa tribunal, ceea ce o face neeligibilaă pentru funcția de șef al Parchetului European. Pentru a putea să se înscrie în cursă, Kovesi trebuia să aibă randul de procuror de PÎCCJ.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.