Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon, strigăt de LUPTĂ împotriva unirii cu România: 'Nu rezistăm FĂRĂ Rusia'

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Igor Dodon

Igor Dodon şi-a îndemnat susţinătorii din regiunea separatistă Găgăuzia să lupte împotriva celor pe care el îi acuză că vor să ”distrugă statalitatea” Republicii Moldova prin unirea cu România.

Dodon a făcut aceste declaraţii în weekend, în cursul unei vizite la Comrat, capitala regiunii, în vederea marcării a 26 de ani de la declararea autonomiei regiunii, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Citește și: Vladimir Putin șochează! Ce spune despre influenţa statului asupra internetului şi mass-media

Lideri moldoveni participă rar la asemenea evenimente, având în vedere tonul lor separatist. Aşa-numita republică găgăuză a fost declarată pe 19 august 1990, însă a fost catalogată neconstituţională de Guvernul de la Chişinău, care a oferit regiunii un statut autonom patru ani mai târziu.

Această regiune majoritar prorusă, în care sunt majoritari etnici turci găgăuzi - vorbitori de rusă şi care au trecut la creştinismul ortodox -, a votat copleşitor în favoarea lui Dodon în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016.

”Nu avem altă opţiune decât să stăm împreună, iar împreună vom lupta dur împotriva celor care vor să distrugă statalitatea (Republicii) Moldova”, a declarat preşedintele prorus, adresându-se unei mulţimi care asista la un concert, referindu-se la unirea cu România, potrivit Stirileprotv.ro.

Citește și: Statul corupt trece pe o treaptă nouă de accelerație

Conducerea regiunii a participat la eveniment, dar şi ambasadorii Rusiei şi Turciei la Chişinău.

”Cred că toată lumea este de acord că avem prieteni care sunt apropiaţi Găgăuziei, şi cred eu şi (Republicii) Moldova”, a spus Dodon. ”Ei sunt Rusia şi Turcia”. ”Sunt convins că nu putem supravieţui fără un parteneriat strategic cu Rusia”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.