Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi arabi israelieni inculpaţi pentru spionaj

timesofisrael.com
protestatar Fasia Gaza

Doi arabi israelieni au fost inculpaţi luni în Israel, acuzaţi că au pregătit operaţiuni antiisraeliene împreună cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas, a anunţat serviciul israelian de securitate internă, citat de AFP preluat de agerpres.

Shin Beth a informat într-un comunicat că a "detectat şi destructurat în ultimele săptămâni o reţea de spionaj a Hamas" în Israel, în colaborare cu poliţia israeliană.

Acuzaţi de a face parte din această reţea, Rami Amudi, 30 de ani, şi Rajab Dhaka, 34 de ani, au fost arestaţi la 2 ianuarie, a precizat Shin Beth.

"Hamas a recrutat cetăţeni israelieni care au familia locuind în Fâşia Gaza pentru a strânge informaţii despre securitate în Israel", a adăugat documentul.

"Ei au profitat de faptul că aceşti cetăţeni israelieni puteau reveni în Fâşia Gaza din cauza situaţiei lor familiale", a adăugat comunicatul.

Potrivit Shin Beth, Rami Amudi, originar din Khan Yunis, a crescut la Gaza alături de familia tatălui său. În urmă cu doi ani, el a reluat contactul cu mama sa, o israeliană evreică, şi a locuit la Tel Aviv din noiembrie 2019.

Hamas, aflat la controlul Fâşiei Gaza, şi Israelul s-au confruntat în trei războaie din 2008 în enclava palestiniană unde trăiesc două milioane de locuitori.

Arabii israelieni sunt urmaşi ai palestinienilor rămaşi pe pământurile lor la crearea statului Israel, în 1948. Ei reprezintă circa 17,5% din cei aproape nouă milioane de israelieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.