Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi arădeni au fost arestaţi pentru trafic de droguri: o cultură de cannabis, găsită la percheziţii

Freepik.com
marijuana cannabis

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, joi, într-un dosar de trafic de droguri de risc şi mare risc, la percheziţiile efectuate în această speţă instrumentată de procurorii DIICOT Arad fiind depistată o cultură de cannabis, potrivit Agerpres.

Conform unor comunicate transmise de DIICOT şi IGPR, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada mai - iulie, unul dintre inculpaţi a înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis în interiorul unui imobil din judeţul Arad, în scopul recoltării şi comercializării ulterioare a acesteia, parte din recoltă fiind comercializată de către cel de-al doilea inculpat consumatorilor de pe raza judeţului Arad.

Cu privire la cel de-al doilea inculpat s-a reţinut că, în aceeaşi perioadă, a comercializat cantitatea de 2,5 kilograme de canabis şi aproximativ 450 pastile de ecstasy.

Anchetatorii au organizat, miercuri, două acţiuni de prindere în flagrant delict, în urma cărora o persoană bănuită a fost prinsă în timp ce ar fi vândut un kilogram de cannabis în schimbul a 19.000 de lei, iar cea de-a doua persoană bănuită a fost prinsă după ce ar fi comercializat 298 de pastile ecstasy şi un kilogram de cannabis, pentru 25.000 de lei.

Ulterior, au fost puse în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Arad, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării o cultură outdoor compusă din 125 de plante de cannabis (28,150 de kilograme), 5 grame de cannabis, 2 plante de cannabis, un gram de substanţă psihoactivă, un cântar, două grindere, un aparat de vidat şi un ventilator, precizează sursele citate.

Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, iar apoi au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad, care a dispus arestarea preventivă a acestora.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul SCCO Arad, BCCO Timişoara şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad şi Grupării de Jandarmi Mobilă "Glad Voievod" Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT - Structura Centrală şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.