Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi colaboratori apropiaţi ai opozantului rus Aleksei Navalnîi, vizaţi de noi dosare penale

Twitter
Alexei Navalnîi

Doi colaboratori apropiaţi ai opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi au noi dosare penale, după ce marţi Comitetul de Investigaţii rus i-a acuzat de ''colectare de fonduri (...) destinate deliberat finanţării unei organizaţii extremiste'', transmite AFP.

Cei doi, Leonid Volkov şi Ivan Jdanov, au părăsit Rusia de mai multe luni, le fel cum au făcut înaintea lor şi alţi susţinători ai opoziţiei care au ales calea exilului, potrivit Agerpres.ro.

Leonid Volkov, în vârstă de 40 de ani, conducea reţeaua regională a lui Navalnîi, în timp ce Ivan Jdanov, în vârstă de 32 de ani, conducea 'Fondul de luptă împotriva corupţiei' (FBK), organizaţii interzise de la începutul acestei luni.

''Am pierdut deja şirul anchetelor penale deschise împotriva mea'', a reacţionat Jdanov pe Instagram.

Cei doi erau deja căutaţi de autorităţile ruse pentru acuzaţia că au incitat ''minori să ia parte la activităţi ilegale'', referire la apelurile lor de a manifesta în ianuarie în favoarea lui Aleksei Navalnîi, care ispăşeşte o pedeapsă de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea termenilor eliberării condiţionate, într-un caz de delapidare despre care el spune că este motivat politic.

Tot marţi, un tribunal din Moscova a respins o plângere formulată de Navalnîi împotriva purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pe care opozantul l-a acuzat că i-a afectat demnitatea şi onoarea pentru că a spus despre el că este agent al CIA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.