Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi consilieri locali USR Iași şi-au anunţat demisiile din partid, dar şi din consiliu. Unul dintre ei va pleca la noul partid al deputatei Cosette Chichirău

USR
Uniunea Salvati Romania sigla USR

Doi consilieri locali USR Iaşi au anunţat marţi că demisionează din USR, urmând să părăsească şi Consiliul Local, unul dintre aceştia afirmând că se va înscrie în partidul deputatei Cosette Chichirău.

Consilierul USR Iulian Huşanu a declarat în cadrul şedinţei de Consiliu Local că partidul din care face parte nu mai reprezintă idealurile pentru care a intrat in politică şi că demisionează din această formaţiune.
”Vă anunţ că astăzi îmi voi da demisia din USR şi din Consiliul Local, urmând ca să susţin noua formaţiune politică pe care o va înfiinţa doamna deputat Cosette Chichirau. Abia aştept să continui ce am început, şi să fac mult mai multe, asta şi cu ajutorul acestui nou partid. Ne vedem în Consiliul Local viitor”, le-a spus Iulian Huşanu consilierilor locali.
Un gest similar l-a făcut şi consilierul USR Maria Carcea. Ea a anunţat că renunţă la funcţie, dar nu a precizat dacă se va înscrie în partidul deputatei Cosette Chichirău. Noua formaţiune a deputatei Chichirău va fi lansată, cel mai probabil, în luna noiembrie.
La rândul său, consilierul USR Iaşi, Răzvan Timofciuc, a precizat în plenul Consiliului Local că demisia celor doi colegi este ”o veste tristă”, el afirmând că plecările reprezintă ”un simptom al derivei din USR Iaşi”.
Demisiile celor doi consilieri USR survin în momentul în care PNL şi primarul Mihai Chirica nu mai deţin majoritatea în Consiliul Local, după ce viceprimarul Cezar Baciu, fost USR, şi-a pierdut funcţia, întrucât a pierdut procesul cu USR după ce fusese exclus din acest partid.
În şedinţa de plen de marţi a Consiliului Local urmează să fie aprobate peste 50 de proiecte de hotărâre, o parte dintre acestea fiind planuri urbanistice zonale.
În această şedinţă nu va fi ales un nou viceprimar, întrucât nu a fost validat reprezentantul USR care îl va înlocui pe Cezar Baciu în Consilul Local.
Totodată, USR Iaşi urmează să nominalizeze alţi doi consilieri în locul celor doi reprezentanţi ai partidului care au renunţat marţi la funcţiile din consiliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.