Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi dintre militarii români răniți în Afganistan sunt internați la Spitalul Universitar Carol Davila

Agerpres
Afganistan explozie atentat Jalalabad

Doi dintre militari români răniți în Afganistan, în data de 13 aprilie, care se aflau inițial într-un spital din Germania, au fost aduși în România și internați la Spitalul Universitar Militar „Carol Davila” din Capitală, starea lor generală fiind bună, informează MApN potrivit mediafax

„Cei doi militari răniți în data de 13 aprilie 2019, în Afganistan, care se aflau internați în Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, au revenit în țară în data de 24 aprilie, și au fost internați în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucureşti (SUUMC)”, informează Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pacienţii au fost transferaţi cu o aeronavă C27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, iar transportul terestru către SUUMC a fost asigurat de echipaje medicale aparţinând Bazei 90 Transport Aerian Otopeni.

„În seara zilei de 24 aprilie cei doi militari au fost evaluaţi, în Unitatea de Primiri Urgenţe a SUUMC, de o echipă medicală multidisciplinară. În urma evaluării clinice şi paraclinice s-a decis internarea în Centrul de Asistenţă Medicală Multidisciplinară pentru Militarii Răniţi în Teatrele de Operaţii. Din momentul internării în SUUMC şi până în prezent pacienţii au o stare generală bună și vor rămâne internați pentru recuperare medicală ulterioară”, mai previzează MApN.

Patru militari români au fost răniți, în data de 13 aprilie, în Afganistan, după ce o coloană de vehicule blindate operate de soldații aflați în misiune a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Dintre aceștia, doi au fost internați la Spitalul Universitar Militar „Carol Davila”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.