Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi dintre minorii suspectați de tâlhărie soldată cu deces au internați într-un centru de plasamanet

Centru plasament buzau

Doi copii în vârstă de 9, respectiv 10 ani, suspectaţi de procurori că au participat alături de un alt minor în vârstă de 15 ani la tâlhărirea unui bărbat de 80 de ani, au fost internaţi într-un centru de plasament, au informat, luni, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău.

Cel de-al treilea suspect este internat în cadrul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, unde va fi suspus unei expertize psihiatrice.

Potrivit DGASPC Buzău, minorii fac parte din familii monoparentale, iar decizia de a-i plasa în regim de urgenţă într-unul dintre centrele instituţiei a fost luată în concordanţă cu măsurile dispuse de anchetatori.

"Pentru cei 2 minori în vârstă de 9 şi 10 ani a fost stabilită măsura plasamentului în regim de urgenţă, într-o structură din cadrul DGASPC Buzău unde le sunt asigurate servicii de găzduire, îngrijire şi suport psihologic. Noi vom iniţia demersurile de evaluare specifică a situaţie copiilor şi familiilor acestora şi vom colabora cu autorităţile locale şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău, pe tot parcursul cercetărilor", a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs.

Trei minori din localitatea Căldărăşti, Pogoanele, judeţul Buzău, în vârstă de 9, 10 respectiv 15 ani, sunt cercetaţi în stare de libertate, potrivit unor surse judiciare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie urmată de moartea victimei, în cazul unui bărbat de 80 de ani.

Fapta ar fi avut loc în noaptea de 22 spre 23 martie, într-o zonă de extravilan a localităţii. Vârstnicul a fost găsit dezbrăcat, fără suflare, într-o vie, iar pe corp avea echimoze. Totodată, oamenii legii ar fi identificat urme pe mâini, semn că bărbatul a fost legat. Cei trei minori ar fi săvârşit fapta respectivă pentru a-i sustrage localnicului o bicicletă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.