Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi foști șefi de stat din Argentina, soț și soție, implicați într-un dosar COLOSAL de coruție: se vehiculează șpăgi de milioane de dolari

HispanicLondon - WordPress.com
Cristina Kirchner și soțul ei

Cristina Kirchner, fost președinte al Argentinei, va fi judecată pentru scandalul "Caietelor corupţiei" care zguduie Argentina de mai multe luni, a anunţat joi un tribunal care a cerut plasarea ei în arest, chiar dacă imunitatea sa parlamentară o protejează deocamdată, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Curtea de Apel a confirmat decizia din septembrie a judecătorului Claudio Bonadio care suspectează că Kirchner Cristina a fost responsabilă, împreună cu soţul său, preşedinte între 2003 şi 2007, pentru un sistem de corupţie prin care patroni de întreprinderi plăteau milioane de dolari în numerar unor funcţionari guvernamentali în schimbul contractelor publice.

În hotărârea sa făcută publică de presa argentiniană, justiţia a mai ordonat punerea sub sechestru a unor bunuri în valoare de un miliard şi jumătate de pesos (38 de milioane de euro).

Citește și: Franța lasă ușa deschisă Marii Britanii - Încă mai pot organiza un al doilea referendum privind Brexitul

Senatoare din 2017, Cristina Kirchner dispune astfel de imunitate parlamentară care o protejează de plasarea în arest, dar ea poate fi pusă sub acuzare, judecată, condamnată şi continua să-şi exercite funcţia.

În caz de condamnare, ea poate fi închisă numai dacă majoritatea senatorilor votează ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Scandalul "Caietelor corupţiei" a izbucnit la 1 august în urma publicării conţinutului unor caiete în care şoferul viceministrului planificării, Roberto Baratta, a notat în amănunt locul şi data la care a predat saci cu bani membrilor guvernului Kirchner din partea unor şefi de întreprindere din sectorul lucrărilor publice.

Cristina Kirchner, care ar putea fi candidată la al treilea mandat prezidenţial în octombrie 2019, a mai fost pusă sub acuzare în mai multe dosare, dintre care unele pentru corupţie, şi va fi judecată în viitorul apropiat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.