Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi indivizi, inculpaţi în Belgia: Au legătură cu atentatele din Paris

Doi noi suspecţi au fost inculpaţi în Belgia în cadrul anchetei asupra atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, a anunţat joi Parchetul federal, confirmând informaţia cu privire la arestarea lor duminică, relatează AFP, precizând că numărul celor inculpaţi pe teritoriul belgian a ajuns la opt.

Conform televiziunii publice flamande VRT, unul din cei doi inculpaţi este o cunoştinţă al lui Bilal Hadfi, unul dintre atentatorii kamikaze de la Paris. Suspectul, un francez de 20 de ani, a fost reţinut pe aeroportul Bruxelles-Zaventem înainte de a se urca într-un avion spre Maroc.

Citeşte şi: Dan Șova a ajuns la sediul DNA: Procurorii îl vor reține

Tot potrivit VRT, al doilea suspect este un belgian de 28 de ani, reţinut la Molenbeek. De la declanşarea anchetei, şase alţi suspecţi au fost inculpaţi şi plasaţi în arest preventiv în Belgia. Doi dintre ei, Mohammed Amri şi Hamza Attou, sunt bănuiţi că l-au transportat pe Salah Abdeslam la Bruxelles, unde acest suspect cheie, aflat încă în libertate, a sosit a doua zi după atentate.

Un alt inculpat, Ali Oulkadi, ar fi preluat ştafeta, conducându-l pe Salah Abdeslam în capitala belgiană. În interiorul automobilului celui de-al patrulea inculpat, Lazez Abraimi, ar fi fost găsite urme de sânge şi două arme albe.

Citește și: Gest incredibil la votul pentru arestarea lui Şova: Un senator a FURAT o bilă

Identitatea celui de-al cincilea inculpat nu a fost dezvăluită, dar, potrivit mass-media din Belgia, ar fi vorba despre Abdeilah Chouaa, despre a cărui legătură cu atentatele de la Paris nu există informaţii.

Tot conform presei, al şaselea inculpat ar fi Mohamed Bakkali, care locuia într-un imobil percheziţionat la 26 noiembrie la Auvelais, regiunea Namur (sud), despre care se crede că a fost folosit ca ascunzătoare.

În cursul zilei de joi, poliţia belgiană a pus în libertate alte două persoane audiate ca martori după percheziţiile operate miercuri la Bruxelles, conform Agerpres.

Citeşte şi: Bugetul pe 2016, aproape gata. Mai mulţi bani la Sănătate, Educaţie şi investiţii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.