Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi irakieni au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră cu ajutorul sondei de măsurare a dioxidului de carbon

Doi cetăţeni irakieni cu vârste de 20, respectiv 28 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră cu ajutorul sondei de detectare a concentraţiei de dioxid de carbon în timp ce încercau să intre ilegal în România, prin PTF Giurgiu, ascunşi într-un TIR încărcat cu piese de frigidere din Turcia către o societate comercială din judeţul Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean turc, în vârstă de 35 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese pentru frigidere din Turcia pentru o societate comercială din judeţul Dâmboviţa. Procedând la verificarea mijlocului de transport cu aparatura de detecţie din dotare, poliţiştii de frontieră observat că sonda de măsurare a valorilor de dioxid de carbon indică o valoare mare de concentraţie în remorca tirului. Astfel, a fost deschis compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, iar în interior, printre bunurile transportate, au fost depistaţi ascunşi doi bărbaţi", se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

În cadrul cercetărilor a fost stabilit faptul că persoanele depistate sunt cetăţeni irakieni, cu vârste de 20, respectiv 28 de ani.

Cei doi au declarat poliţiştilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca şoferul să aibă cunoştinţă despre acest aspect şi intenţionau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate ascunse, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi migranţi, dar şi şoferul şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.