Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi jihadişti arestaţi în aprilie intenţionau să comită un atac la un miting electoral al lui Le Pen

www.leparisien.fr
Marine Le Pen

Un miting electoral de la Marsilia al candidatei extremei-drepte la preşedinţia Franţei, Marine Le Pen, era una dintre ţintele a doi terorişti jihadişti arestaţi în acel oraş cu o zi înaintea mitingului din 19 aprilie, scrie vineri presa franceză, citată de agenţia EFE. Cei doi jihadişti cu cetăţenie franceză, Mahiedine Merabet şi Clément Baur, făceau parte dintr-o celulă teroristă care între timp a fost neutralizată. În apartamentul unde locuiau s-au găsit explozivi, pistoale şi arme automate, precum şi înregistrări video ce arată cum îşi pregăteau atacurile teroriste.

Un agent sub acoperire, cu ajutorul căruia ei au fost descoperiţi, primise de la aceşti doi terorişti o înregistrare video în care apărea prima pagină a unei ediţii a cotidianului Le Monde cu o fotografie a candidatului dreptei la preşedinţie, Francois Fillon, astfel că iniţial s-a crezut că acesta este ţinta lor, ipoteză infirmată ulterior, conform Agerpres.

Reacţionând după aceste relatări, formaţiunea Frontul Naţional, condusă de Marine Le Pen, a deplâns faptul că a aflat din presă că a fost foarte aproape să fie ţinta unui atentat, autorităţile neoferindu-i nicio informaţie despre acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.