Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi migranţi din taberele situate în Calais, testaţi pozitiv cu noul coronavirus

DW
Coronavirus COVID-19

Doi migranţi din Calais, în nordul Franţei, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi plasaţi în izolare cu puţin timp înainte de o "importantă operaţiune" prevăzută pentru a-i pune la adăpost pe aceşti exilaţi care trăiesc în condiţii precare, informează AFP, citând surse din prefectură, potrivit Agerpres.

Între 600 şi 650 de migranţi, potrivit prefecturii (1.000 - conform ONG-urilor), trăiesc în prezent la Calais cu speranţa de a ajunge în Regatul Unit. Ei locuiesc în tabere improvizate dispersate în oraş, destructurate cu regularitate de forţele de ordine.

"Două cazuri de COVID-19 au fost identificate în cadrul populaţiei migrante. Persoanele respective au fost plasate în apartamente speciale unde sunt monitorizate în izolare", a afirmat prefectura.

"Este o populaţie fragilă, date fiind condiţiile în care trăieşte" şi, în prezent, "aceasta nu poate urma consemnele de izolare conform recomandărilor guvernului, deci trebuie făcut ceva urgent. Şi iată cu aceste două cazuri înseamnă că virusul este prezent şi există riscul să apară numeroase cazuri suplimentare. Şi aceasta se adaugă situaţiei de urgenţă", a reacţionat Francois Guennoc, de la asociaţia Adăpost pentru Migranţi.

Citește și: Crește bilanțul morților în România! A fost înregistrat un nou deces din cauza COVID-19

Prefectura a subliniat că autorităţile "rezervaseră 20 de locuri pentru migranţii care ar fi infectaţi", în legătură cu serviciile de sănătate, şi puseseră la punct o "importantă operaţiune de punere la adăpost a migranţilor"care urmează să aibă loc în zilele următoare.

"Mai multe locuri au fost identificate în departament pentru a servi drept centre de cazare: centre de vacanţă, hoteluri libere din cauza crizei sanitare, baze sportive, structuri sanitare care dispun de capacităţi de cazare", a indicat aceasta.

Într-o scrisoare deschisă de miercuri, asociaţiile au salutat "deschiderea facilităţilor de cazare pe litoral destinate persoanelor exilate", dar şi-au exprimat îngrijorarea faţă de "modalităţile de evacuare şi de cazare" în curs.

Ele cer de asemenea o informare "sigură", "completă" şi "într-o limbă înţeleasă de persoanele exilate în curs de evacuare" şi plecări "bazate pe voluntariat nu pe constrângere". Acestea mai cer "o sistare a expulzărilor din tabere".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.