Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi migranţi, prinşi în România: Cum au fost descoperiţi

refugiati imigranti

Doi migranţi din Afganistan şi Pakistan au fost prinşi, în judeţul Vaslui, de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber, după ce au intrat ilegal în România, traversând înot râul Prut, aceştia fiind predaţi ulterior autorităţilor de frontieră din Republica Moldova. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, doi migranţi, de 19 şi 24 de ani, au fost prinşi de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber în timp ce făceau autostopul pe E 581, în zona localităţii Valea Grecului.

Citeşte şi: Rusia pierde în fața SUA: Disperarea lui Vladimir Putin după anunțul finanțiștilor

Ulterior, tinerii, din Pakistan şi Afganistan, au fost predaţi poliţiştilor de frontieră, care au mers împreună cu ei pe urmele lăsate în zăpadă pentru a stabili pe unde au intrat ilegal în ţară. Astfel, pe malul Prutului au fost găsite o vestă de salvare şi o funie de 60 de metri, folosite la trecerea, cel mai probabil înot, a râului care desparte România de Republica Moldova. Totodată, asupra lor a fost găsită o pungă cu mai multe adrese din Ucraina, Belarus şi Republica Moldova. Cei doi migranţi au ajuns până la graniţa cu România după ce au mers cu un camion cu care au plecat din Ucraina. "Cei doi tineri nu au fost prea cooperanţi, ei declarând doar că intenţionau să ajungă în Bucureşti pentru a se întâlni cu nişte prieteni. De altfel, nu au vrut să spună nici cum au traversat râul Prut, deşi, cel mai probabil, din obiectele descoperite, au făcut-o înot", a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.

Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi a dat lovitura: Ce a primit șefa DNA

Poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit dosar penal pe numele celor doi migranţi pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Ulterior, tinerii au fost predaţi autorităţilor din Republica Moldova, conform tratatului de readmisie semnat cu ţara vecină, spun cei de la mediafax.

Citeşte şi: Primarul interimar al Bucureştiului dă de pământ cu edilii de la sectoare: Ce le-a făcut

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.