Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia pierde în fața SUA: Disperarea lui Vladimir Putin după anunțul finanțiștilor

Barack Obama, Vladimir Putin

Rusia trece printr-o criză fără precedent, iar Vladimir Putin nu ştie ce să mai facă. Rubla s-a depreciat luni la un nivel record față de euro, din cauza declinului prețului țițeiului, principalul produs de export al țării, și al sancțiunilor impuse Moscovei de statele occidentale, transmit AP și Reuters.

Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi a dat lovitura: Ce a primit șefa DNA

Moneda Rusiei a scăzut cu 1,8%, tranzacționându-se la 79 de ruble pentru un dolar, cel mai redus nivel din decembrie 2014. De asemenea, rubla s-a depreciat luni la un nivel record față de euro, Banca Centrală a Rusiei stabilind o rată oficială de schimb de 85 de ruble pentru un euro. Revenirea Iranului pe piața țițeiului și îngrijorarea provocată de turbulențele financiare din China, al doilea mare consumator mondial de petrol au contribuit la declinul prețului țițeiului. Luni, prețul barilului de petrol Brent a scăzut sub pragul de 28 de dolari, pentru prima din 2003.

Citeşte şi: Primarul interimar al Bucureştiului dă de pământ cu edilii de la sectoare: Ce le-a făcut

Iranul este pregătit să-și majoreze exporturile de țiței cu 500.000 de barili pe zi, a anunțat duminică adjunctul ministrului petrolului, Amir Hossein Zamaninia, la o zi după ce sancțiunile îndreptate împotriva Iranului au fost ridicate în schimbul reducerii ambițiilor nucleare ale Teheranului. Anul acesta prețul prețul barilului de petrol Brent a scăzut cu aproximativ 25%, în timp ce rubla s-a depreciat cu 6% față de dolar. 'Țițeiul este componenta cheie în acest moment și dacă declinul continuă, piața valutară va continua să se ajusteze', a avertizat analistul Maxim Korovin, de la VTB Capital. Luni, indicele bursier RTS înregistra un declin de 2,7%, la 635 puncte, în timp ce indicele MICEX a scăzut cu 1,2%, la 1.588 puncte, spun cei de la Agerpres.

Citeşte şi: Cel mai contestat om din echipa lui Dacian Cioloș are mari probleme ANAF şi Finanţele

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.