Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi muncitori, îngropaţi sub un mal de pământ într-un șantier din județul Vâlcea

ISU Valcea

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, pompierii militari au intervenit cu succes miercuri, salvând în mai puțin de o oră doi muncitori prinși sub un mal de pământ în timp ce săpau un șanț în comuna Sinești. Sorin Albinaru, purtătorul de cuvânt al instituției, a subliniat că la locul incidentului au intervenit mai multe echipaje de salvatori, inclusiv un container multirisc, pentru a gestiona situația, una dintre victime fiind acoperită total de pământ, iar cealaltă până la nivelul brâului.

 

Pompierii militari au reuşit să salveze, miercuri, în mai puţin de o oră de la primirea apelului, doi muncitori care au fost surprinşi de un mal de pământ în timp ce săpau un şanţ în comuna Sineşti, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Albinaru, a precizat că la faţa locului intervin mai multe echipaje de salvatori, inclusiv un containerul multirisc, una din cele două victime fiind acoperită total de pământ iar cealaltă, până la brâu.

"Ambele persoane au fost salvate. Prima persoană, cea surprinsă pe jumătate de malul de pământ, a fost extrasă de pompieri şi predată, conştientă, echipajului SMURD, care a transporta-o la CPU Horezu cu traumatism toracic iar cea de-a doua victimă, care la începutul intervenţiei era acoperită în totalitate de pământ, a fost de asemenea extrasă de pompieri, cu eforturi susţinute şi predată conştientă şi cooperantă echipajelor medicale prezente la faţa locului. Victima a fost transportată la CPU Horezu de către ambulanţa SAJ, cu traumatism membru inferior şi traumatism toracic", a transmis reprezentantul ISU Vâlcea.

Cazul a intrat şi în atenţia inspectorilor de muncă, însă pentru că nu au fost persoane decedate, cercetarea urmează să fie realizată de către angajator, care va depune apoi dosarul întocmit spre avizare la ITM, a precizat inspectorul-şef Viorel Din, citat de Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.