Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi oficiali australieni nu au primit viză pentru China din cauza criticilor adresate Beijingului

Daily Express
china

Doi membri ai guvernului de la Canberra, Andrew Hastie și James Paterson, programați a efectua o vizită de studiu în China, nu au primit viza de acces ca urmare a atitudinii critice, public exprimate, față de autoritățile chineze și a refuzului de a se „pocăi cu adevărat”, relatează postul BBC, conform Mediafax.

Cei doi oficiali din Australia au refuzat retragerea și afirmarea regretului față de criticile aduse regimului de la Beijing, pierzând astfel posibilitatea de a obține viza de acces în statul chinez, pentru vizita programată luna următoare.

Cei doi politiceni conservatori au fost, de-a lungul timpului, critici vocali ai autorităților chineze, semnalând încălcarea drepturilor indivizilor și intferența în treburile politice interne din Australia.

„Câtă vreme oamenii se vor pocăi cu adevărat și își vor redresa greșelile, văzând China cu obiectivism și rațiune, respectând sistemul chinez și modul de dezvoltare ales de poporul chinez, ușa dialogului și a schimburilor va rămâne mereu deschisă”, conform unei declarații emise de purătorul de cuvânt al ambasadei chineze în statul australian.

Există, la nivelul Australiei o dezbatere largă pe fondul influenței Chinei asupra statului, unii politicieni acuzând Beijingul de infiltrarea în politicile interne australiene prin intermediul donațiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.