Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi pacienţi cu arsuri, internaţi în Italia după explozia de la Crevedia, transferaţi la Spitalul Judeţean Timişoara

spitale

Doi pacienţi cu arsuri grave în urma exploziei de la Crevedia, care au fost duşi în Italia, pentru tratament de specialitate, au fost transferaţi la Spitalul Judeţean Timişoara, cu două ambulanţe, după un drum de peste 12 ore. Medicul Mihai Grecu, şeful UPU Smurd Timiş a explicat că transferul unor astfel de pacienţi este unul dificil, deoarece starea lor se putea deprecia în orice moment, potrivit news.ro

”Starea lor este extrem de bună, dacă ne raportăm la starea lor iniţială şi evoluţia lor este una bună. Sunt internaţi la Unitatea funcţională de Mari Arşi pentru că ei trebuie să continue tratamentul, din păcate. Segmentul acesta de spitalizare în Italia este doar începutul unui lung proces de recuperare pentru că aici discutăm şi despre prevenţia apariţiei cicatricilor, sunt multe lucruri care trebuie avute în vedere, de la fizio-kinetoterapie până la probleme medicale şi complicaţii care pot apărea şi în continuare la distanţă de la eveniment”, a declarat medicul Mihai Grecu, şeful UPU SMURD Timiş, la Medika TV.
Întrebat dacă cei doi pacienţi sunt pompieri, Mihai Grecu nu a putut să răspundă, însă a dezvăluit că sunt cetăţeni români.
”Sunt cetăţeni români amândoi. Ceea ce m-a impresionat a fost că unul dintre ei i-a felicitat pe colegii cu care a petrecut cele 12-13 ore de călătorie şi care l-au avut în grijă, le-a mulţumit pentru profesionalismul cu care au acţionat şi partea medicală şi conducătorii auto. A fost reconfortant şi pentru echipa care era destul de obosită, să primeasc aceste cuvinte de mulţumire, pentru că până la urmă acestea sunt lucrurile care reprezintă combustibilul cu care mergem noi mai departe în activităţile acestea pe care noi le facem”, a declarat Mihai Grecu.
Întrebat, de asemenea, ce înseamnă să transporţi astfel de pacienţi, care e provocarea medicului de pe ambulanţă, Mihai Grecu a precizat că starea unor astfel de pacienţi se ăoate deprecia oricând.
”Tipul acesta de pacient se poate deprecia oricând, chiar dacă suntem la distanţă faţă de evenimentul care a provocat trauma şi arsura. Pot apărea complicaţii pulmonare, pot apărea complicaţii cardio-vasculare, pot fi boli preexistente care să fie agravate de arsură şi ăsta este motivul pentru care am trimis către Italia un medic specialist în medicină de urgenţă care să îi însoţească pe amândoi şi de asta au şi venit împreună cele două autospeciale, a SMURD şi a SAJ tocmai pentri că riscul acesta există. Mic, e adevărat, dar există. Sunt foarte mulţi de dacă în asemenea transferuri de această dimensiune”, a mai spus Grecu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.