Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi panda gigant se vor întoarce în China, după 12 ani petrecuţi în Scoţia

Reuters.com
panda urias bing xing

Doi panda gigant se vor întoarce în China, după 12 ani petrecuţi în Scoţia

Singurii panda gigant din Marea Britanie vor pleca luni spre China după ce au petrecut 12 ani în Scoţia, informează DPA, conform Agerpres.

Yang Guang şi Tian Tian au ajuns la Grădina Zoologică din Edinburgh (Edinburgh Zoo) în 2011, în cadrul unui acord pe 10 ani între Royal Zoological Society of Scotland (RZSS) şi Asociaţia pentru Conservarea Faunei Sălbatice din China, care a fost ulterior prelungit cu doi ani.

Vizitatorii au avut o ultimă şansă de a-şi lua rămas bun de la cele două vedete ale grădinii zoologice joi, 30 noiembrie, înainte ca acestea să înceapă pregătirile pentru întoarcerea în China.

Cei doi panda s-au aflat în carantină de la începutul lunii noiembrie şi vor sta în carantină şi atunci când vor ajunge în China, unde vor fi găzduiţi de un sanctuar din Chengdu, în sud-vestul ţării.

Fiecare va călători într-o ladă metalică special concepută, alături de un îngrijitor de la Grădina Zoologică din Edinburgh şi de un veterinar al RZSS.

Responsabilii de la grădina zoologică din Scoţia sperau ca Tian Tian şi Yang Guang să aibă pui în timpul petrecut la Edinburgh Zoo, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.