Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Doi pinguini s-au născut la o grădină zoologică din Mexic, singura de pe continent unde pinguinii Adélie au reuşit să se reproducă în captivitate

realitatea.net
pinguini

Doi pinguini Adélie s-au născut în captivitate la grădina zoologică din Guadalajara, în vestul Mexicului, informează AFP, informează Agerpres. Pentru a se putea ajunge la aceste naşteri spectaculoase, responsabilii grădinii zoologice au trebuit să recreeze pinguinilor Adélie de la grădina zoologică, condiţiile climatice din jurul Antarcticii, singurul loc unde trăieşte specia Pygoscelis adeliae: temperaturi sub 0 grade Celsius, piscine cu apa sărată, zăpadă adevărată şi o iluminare solară similară cu cea de pe cel mai sudic continent al globului.

Citește și: Mesaj emoționant postat de sora lui Emiliano Sala pe Instagram, după găsirea cadavrului

Grădina zoologică din Guadalajara este singura de pe continent unde pinguinii Adélie au reuşit să se reproducă în captivitate, a declarat Luis Soto, veterinarul responsabil pentru aceste animale.

Cei doi pui de pinguin, născuţi la sfârşitul lunii decembrie, şi-au făcut prima apariţie publică la începutul săptămânii, spre încântarea vizitatorilor.

În opt sau zece săptămâni, puii vor fi supuşi unui examen medical pentru a li se determina sexul, urmând apoi ca responsabilii grădinii zoologice să le dea şi un nume.

Părinţii lor, Blanquita şi Pippin, au ajuns la grădina zoologică din Guadalajara în 2015 venind din Japonia.

Primul pui, născut la 24 decembrie 2018, cântărea trei kilograme la naştere, faţă de doar 1,96 kilograme al doilea, născut cu două zile mai târziu.

În 2018, alţi trei pinguini din specia Pygoscelis adeliae s-au născut în aceeaşi grădină zoologică.

Pinguinul Adélie ajunge până la 80 de centimetri şi se deosebeşte de celelalte specii de pinguin prin cercurile albe din jurul ochilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.