Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi poliţişti şi un manifestant, răniţi la Sofia, la manifestaţii împotriva Guvernului lui Boiko Borisov

Bulgaria-flag-600x409

Doi poliţişti şi un manifestant au fost răniţi la Sofia, la manifestaţii la care protestatari care cer de şase zile demisia Guvernului lui Boiko Borisov au încercat marţi să pătrundă în sediul Parlamentului, a anunţat poliţia, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Poliţişti care încercau să salveze un tânăr atins de un exploziv aruncat în mijlocul mulţimii au fost atacaţi de manifestanţi”, a anunţat adjunctul directorului Poliţiei din Sofia, Anton Zlatanov.

”Provocatori au încercat între timp să pătrundă în sediul Parlamentului”, situat lângă sediul Guvernului, spărgând geamuri şi ”aruncând sticle umplute cu lichid inflamabil şi vopsea roşie asupra poliţiştilor”, a declarat el.

Şase persoane au fost arestate, a anunţat Zlatanov.

”Erau grupuri mici de suporteri de cluburi de fotbal şi alţi provocatori, care încercau să declanşeze confruntări între manifestanţi şi poliţişti”, a declarat el.

Manifestaţii împotriva corupţiei la care se cere demisia Guvernului Borisov, pe care protestatarii îl acuză de legături cu oligarhia au loc de şase zile la Sofia şi în alte oraşe bulgare.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, după ce s-a aflat că Andreea Esca are coronavirus: 3 întrebări i-aș adresa

Aproximativ 5.000 de manifestanţi au scandat marţi ”Mafia!” şi ”Demisia!” la Sofia, în faţa sediului Guvernului de centru-dreapta al lui Boiko Borisov.

Parchetul a avertizat marţi împotriva unor posibile provocări organizate de către un magnat al jocurilor de noroc, vizat de 18 capete de acuzare şi care s-a refugiat la Dubai, în Emiratele Arabe Unite (EAU).

Parchetul a publicat înregistrări ale unor convorbiri telefonice ale acestui om de afaceri, care se felicita şi încuraja manifestaţii antiguvernamentale în Bulgaria mobilizate pe reţele de socializare.

Manifestanţi susţinuţi de opoziţia socialistă, dar şi de opoziţia de drepata, şi-au dat întâlnire lasediul Parlamentului, unde socialiştii urmează să depună o moţiune de cenzură a Guvernului Borisov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.