Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi presupuşi membri ai Statului Islamic, arestaţi în Maroc

jurnaldevrancea.ro
catuse

Autorităţile marocane au arestat joi doi presupuşi membri ai organizaţiei Statul Islamic (SI), acuzaţi că plănuiau să comită atentate în ţară, a anunţat o sursă oficială, informează AFP. Desfăşurată de Biroul Central pentru Investigaţii Judiciare (BCIJ), această operaţiune a permis, de asemenea, confiscarea mai multor materiale şi echipamente 'suspectate de a fi utilizate în fabricarea de încărcături explozive', a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Activi la Casablanca, cei doi suspecţi 'plănuiau atacuri teroriste în regat şi şi-au procurat echipamente ce pot fi folosite la fabricarea de încărcături explozive improvizate', potrivit aceleiaşi surse. După ce ancheta în curs, sub supravegherea Parchetului, va fi finalizată, cei doi vor fi deferiţi justiţiei, a precizat ministerul.

Autorităţile marocane şi-au înmulţit în ultimele luni anunţurile privind destructurarea de celule cu legături în SI şi arestarea de presupuşi recrutori pentru această organizaţie jihadistă, conform Agerpres. Fără a fi scena unor atentate sângeroase în ultimii ani, Marocul a fost lovit în trecut, când atacuri au ucis 45 de oameni la Casablanca în 2003 şi 17 oameni într-un sit turistic în Marrakech, în 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.