Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi pui de urs, care au rămas captivi într-un gard de sârmă din grădina unui localnic din Gorj, au fost eliberați de jandarmi

news.ro
Urs

Doi pui de urs care au rămas captivi într-un gard de sârmă din grădina unui localnic din comuna Schela, județul Gorj, au fost eliberați luni de jandarmi și inspectorii sanitari-veterinari, după ce animalele au fost tranchilizate, transmite MEDIAFAX.

Citește și: Stenograme incendiare! Execuția încercată de o femeie ‘cablată’ la DNA: Dați-i dumneavoastră plicul ăsta

Potrivit directorului Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor Gorj, Nicolae Călescu, un localnic a sesizat autoritățile cu privire la faptul că doi pui de urs au rămas captivi într-un gard de sârmă.

Proprietarul grădinii a declarat că a auzit zgomotul făcut de animalele prinse în gard.

„Am fost împreună cu Jandarmeria, Garda de Mediu și Agenția de Mediu acolo, pentru că ne-au anunțat că sunt doi pui de urs prinși într-un gard de sârmă. Am fost, i-am tranchilizat și i-am relocat în habitatul lor, i-am transportat cu mașinile până sus, în munte. Sunt bine. Erau chiar în grădinile oamenilor, unde aveau vie, pruni, veniseră la fructe. Au auzit oamenii și ne-a anunțat un localnic. Acțiunea a decurs bine”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul DSVSA Gorj, Nicolae Călescu.

Citește și: Liviu Pleșoianu îl spulberă pe Victor Ponta: Nu mai poza în victimă trădată, că e penibil și dizgrațios

La fața locului au fost trimiși și jandarmii.

„Compartimentul Monitorizare Misiuni și Evenimente al IJJ Gorj a fost sesizat, prin 112, că în pădurea din apropierea comunei Schela, județul Gorj, este un urs prins în sârme. La locul solicitării a fost direcționată echipa de intervenție a Jandarmeriei Gorj pentru a verifica cele sesizate. Echipa de intervenție a ajuns la locul sesizării, iar în urma verificărilor efectuate au fost identificați doi pui de urs prinși în sârme. Cei doi pui de urs au fost imobilizați prin tranchilizare de către lucrători din cadrul DSVSA Gorj, după care au fost transportați și eliberați în mediu natural. În astfel de cazuri este necesar să fie anunțate de urgență autoritățile prin 112, pentru a fi luate măsuri specifice de siguranță”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.