Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi şoferi de troleibuz au fost plasaţi în izolare la domiciliu, după ce unul dintre ei a fost în contact direct cu o persoană testată pozitiv la COVID-19

googleusercontent.com
coronavirus

Doi şoferi de troleibuz, angajaţi ai societăţii locale de transport în comun Transurb Galaţi, au fost plasaţi în izolare la domiciliu, pentru 14 zile, după ce unul dintre ei a fost contact direct cu o persoană testată pozitiv la COVID-19, a declarat, joi, directorul societăţii, Mihai Cadinoiu.

Potrivit acestuia, cei doi şoferi sunt colegi de tură şi au fost puşi în izolare, la domiciliu, conform indicaţiilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă

Situaţia a fost semnalată DSP-ului de către conducerea Transurb, în momentul în care unul din cei doi şoferi a anunţat că se întâlnise cu o persoană reîntoarsă în ţară, din Italia, care, ulterior întâlnirii, fusese confirmată pozitiv la COVID-19.

La indicaţiile medicului epidemiolog al DSP Galaţi, atât şoferul care a intrat în contact direct cu persoana cu coronavirus cât şi colegul său de tură, care lucrează pe acelaşi troleibuz, au fost puşi în izolare la domiciliu, timp de 14 zile, cu monitorizarea stării de sănătate.

Citește și: Decizia care naște extrem de multe suspiciuni! Anunțul făcut de Grupul de Comunicare Strategică

"Călătorii nu sunt nici un moment puşi în pericol de o eventuală îmbolnăvire de la şoferi, întrucât, de la începutul epidemiei, uşile de acces din faţă, de lângă şofer, sunt blocate în toate autobuzele şi troleibuzele, iar accesul pasagerilor la primele scaune de lângă şofer este interzis. În plus, de la declanşarea epidemiei, şoferilor li s-a interzis să mai vândă bilete călătorilor, tocmai pentru a nu interacţiona cu aceştia şi a preveni, astfel, eventuale îmbolnăviri", a declarat Cadinoiu.

Joi, la nivelul judeţului Galaţi, se află în izolare la domiciliu 2.854 de persoane, iar în carantină instituţionalizată, 39 de persoane. De la începutul epidemiei de coronavirus au fost raportate 653 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, din care 85 de persoane au decedat, iar 402 s-au vindecat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.