Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi tineri au fost uciși la Los Angeles de către POLIȚIȘTI: Noi proteste ale populației

captura youtube
IMPUSCAT

Poliţia din Los Angeles a ucis două persoane în weekendul trecut, un adolescent afroamerican şi un hispanic, explicând că primul era echipat cu o "armă încărcată", în timp ce al doilea nu avea decât un fals pistol, două decese care au declanşat noi manifestaţii, potrivit AFP.

Aceste două morţi ridică la trei numărul persoanelor ucise de poliţişti californieni în ultimele cinci zile.

Poliţia din Los Angeles (LAPD) a difuzat luni fotografia unei "arme încărcate găsite" lângă Carnell Snell, 18 ani, împuşcat mortal sâmbătă în sudul metropolei.

Citește și: Peste 6.000 de migranţi salvaţi în Marea Mediterană într-o singură zi

Şeful LAPD, Charlie Beck, a explicat în cursul unei conferinţe de presă luni, că agenţi ai săi au încercat să-l aresteze pe Snell, dar acesta a luat-o la fugă. În timp ce poliţiştii îl urmăreau, el s-a întors spre agenţi cu o armă în mână şi aceştia au deschis focul, omorându-l.

Un al doilea incident a avut loc duminică, tot în sudul metropolei californiene.

Poliţiştii au primit un apel care le semnala un hispanic dotat cu o armă. Când au încercat să-l abordeze, bărbatul - care nu a fost identificat - s-a întors spre ei cu ceea ce părea să fie o armă şi poliţiştii l-au ucis. Ulterior, LAPD a indicat că el avusese de fapt un pistol fals.

Charlie Beck a subliniat că peste 450 de persoane au fost atinse de tiruri de la începutul anului în aceste cartiere şi că "în cele două cazuri - din acest weekend- agenţii s-au temut pentru viaţa lor".

Aceste decese au suscitat indignare. O manifestaţie a avut loc sâmbătă la Los Angeles şi luni trei femei au fost arestate când un grup de circa 25 de manifestanţi a încercat să întrerupă conferinţa de presă a şefului LAPD, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru AFP.

Marţea trecută, Alfredo Olango, refugiat originar din Uganda, a fost ucis de poliţie la El Cajon, o periferie a oraşului San Diego.

El rătăcea fără ţintă şi a îndreptat spre poliţişti o ţigară electronică pe care agenţii au luat-o drept armă. Moartea sa a declanşat cinci zile de manifestaţii la El Cajon, marcate de violenţe.

Aceste decese intervin într-un context de relaţii rasiale tensionate în SUA, unde mai multe persoane de culoare - adesea neînarmate - au fost ucise de poliţie în ultimele săptămâni, anunță Agerpres.

Manifestaţii violente au avut loc luna trecută după moartea lui Keith Lamont Scott, la Charlotte, ucis în timp ce ieşea dintr-o maşină şi era înconjurat de poliţişti. Poliţia susţine că ar fi găsit la faţa locului un pistol încărcat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.