Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi tineri din Gorj, aflați în autoizolare, acuză primăria că nu le aduce lapte pentru copil

lapte

Doi tineri din județul Gorj, soţ şi soţie, aflați în izolare la domiciliu, în comuna Vladimir, alături de fiul lor de 1 an și jumătate, după ce s-au întors din Anglia, acuză autoritățile locale că nu le oferă hrană. Bărbatul susține că, de 6 zile, copilul trăiește cu apă cu zahăr, în lipsa laptelui.

Andrei și Julia, cei doi tineri izolați la domiciliu, alături de fiul lor de 1 an și jumătate, s-au întors din Anglia în 17 martie. Cei doi au decis să respecte măsura de izolare la domiciliu, timp de 14 zile, fără să aibă până acum simptome specifice infecției cu noul coronavirus.

Aceștia stau de șase zile în casa lor din satul Mărăști, comuna Vladimir, anunțând autoritățile că se află în izolare și că au nevoie de hrană.

„Ne-am întors pe 17 martie din Londra, pe aeroportul Craiova. De acolo mi s-a spus să merg acasă să mă izolez pentru 14 zile. Asta am făcut. L-am trimis pe unchiul meu să anunțe primarul din Vladimir că am ajuns, după care am sunat la DSP și la Poliție și am anunțat. De atunci, până azi, copilul meu a băut apă cu zahăr, pentru că nu am avut lapte. Ne-a adus un unchi lapte într-o zi și ne mai lasă la poartă mâncare bunica mea, în vârstă de 77 de ani, la care riscul e mai mare de îmbolnăvire. Suntem izolați, eu, soția și fiul nostru de 1 an și jumătate, de șase zile acasă, la țară, în comuna Vladimir, și primăria nu mi-a adus nici măcar lapte pentru copil. Îi dăm apă cu zahăr. Pampers nu, mâncare nu. L-am rugat pe domnul primar să ia din bani de la buget și când ies de aici scot de pe card și îi dau", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei, bărbatul de 34 de ani, izolat alături de familie în comuna Vladimir.

De cealaltă parte, primarul comunei Vladimir, Ion Ianăși, susține că bărbatul de 34 de ani ar fi refuzat hrana oferită de autorități și ar fi făcut o listă cu produse care ar costa o mie de lei.

„Mi-a dat o listă, cu tot felul de aberații. M-am dus a doua zi cu mâncare cumpărată de la magazin, cu cartofi, am plasele la mine aici, a refuzat, am fost cu polițiștii și cu asistentul comunitar. Nu a ieșit la poartă. A venit un unchi de-al lor la primărie să ne ducem să-i luăm ce e pe listă, nu ce vrem noi. Pe listă mi-a cerut carne tocată de curcan, carne tocată de vită, mușchi afumat, coastă afumată, ciocănele, cârnați de grătar, o listă pe o coală de caiet studențesc și pe o parte și pe cealaltă. După calculele mele, undeva de vreo zece milioane de lei vechi. A doua zi am cumpărat de la magazinul din fața primăriei, de 20 de lei pe zi de persoană, cât am stabilit. Am trimis polițistul la ora 9.00, nu a vrut să răspundă. Eu mă duc să-l rog pe om și el mă ignoră și își bate joc de noi? Noi am ajuns cârpele lor? Ei nu au contribuit în statul ăsta român cu absolut nimic. Au venit de pe unde au venit, fără să participe cu nimic", a precizat, pentru MEDIAFAX, Ion Ianăși, primarul comunei Vladimir.

Tânărul de 34 de ani spune că l-au anunțat vecinii că a fost cineva la poartă, joi dimineață, însă el nu a auzit nimic.

„Am înțeles că au venit joi la 8.00. Avem casa în spate. Eu nu am auzit, însă stau la 200 de metri de primărie, nu mai puteau să vină o dată? Ai venit joi, însă eu nu mai mănânc până duminică? Avem sonerie, era poarta deschisă. Eu nu am auzit când au venit, dar de ce nu au mai venit de atunci? Nu aveam cum să refuz mâncarea, dacă eu am sunat la 112 să spun să îmi aducă", a mai declarat acesta.

Andrei și soția lui, Julia, au plecat în Londra, în anul 2004. Ea a lucrat la metrou, iar el recepționer la hotel. Tânărul susține că, după ce au reușit să-și construiască o casă în județul Gorj, au stabilit, încă de anul trecut, ca în aprilie 2020 să se întoarcă definitiv în România, însă au grăbit lucrurile când au aflat de pandemia provocată de coronavirus.

„Am decis să venim mai devreme, pentru copil, că am auzit de virusul acesta. Dar nu ne-am gândit că am putea ajunge să nu avem ce să mâncăm. A început a șasea zi în care nu am ce să-i dau să mănânce copilului. Primarul a mers la bunica mea de 77 de ani, care stă în același sat, și i-a zis că el nu îmi aduce ce e pe foaie, că el nu știe ce e ăla . El nu a venit la mine, că . Eu, de când am venit, am văzut Poliția o dată, când m-a întrebat câți locuim aici. Miercuri am sunat la 112 și a venit cineva, a luat lista și de atunci nu am mai văzut pe nimeni. Să stai cu un copil de 1 an jumate în casă de șase zile, să te uiți ca îi este foame și sa nu ai ce să-i dai, nu e normal. Nici măcar nu au venit să vadă dacă mai sunt la locuință, dacă am plecat. Nu a mai venit nimeni. Nici măcar o bucată de pâine nu am primit", a încheiat Andrei.

Acesta vrea ca, după ce va ieși din perioada de izolare, să dea autoritățile locale în judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.