Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi tineri din județul Botoșani au fost condamnaţi la trei ani de închisoare pentru înfiinţarea ilegală a unei culturi de canabis

canabis

Doi tineri din judeţul Botoşani au fost condamnaţi de Tribunalul Botoşani la câte trei ani de închisoare sub supraveghere, după ce, în toamna anului trecut, au înfiinţat o cultură de canabis.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, portal.just.ro, cei doi tineri au fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Guvernul taie ajutorul de deces

Tinerii, cu vârste de 21 şi, respectiv, 25 de ani, au fost, de asemenea, obligaţi să presteze "o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, constând în activităţi edilitar gospodăreşti sau activităţi de arhivare-arhivă, primărie, muzeu, bibliotecă pe raza oraşului Darabani".

În luna octombrie a anului trecut, aceştia au fost reţinuţi de procurorii DIICOT sub acuzaţia că au procurat de pe un site seminţe de plante de canabis, pe care le-au folosit pentru a înfiinţa o cultură în podul unui imobil.

''În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada martie - octombrie 2020, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, cei doi inculpaţi au procurat de pe un site seminţe de plante de canabis, pe care le-au folosit pentru a înfiinţa o cultură. În cursul lunii octombrie 2020, plantele au fost recoltate şi uscate, cu intenţia de a fi comercializate către consumatori de astfel de substanţe de pe raza judeţului Botoşani'', preciza DIICOT.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Botoşani, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, au efectuat, la momentul respectiv, cinci percheziţii domiciliare pe raza oraşului Darabani, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de aproximativ un kilogram de canabis, mai multe dispozitive pentru mărunţit şi un cântar electronic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.