Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi tineri din Republica Moldova bănuiţi de sustragere de bani de pe carduri au fost reţinuţi de poliţiştii din Sălaj

catuse politie

Doi tineri din Republica Moldova au fost reţinuţi, marţi, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, sub acuzaţiile de acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi fraudă informatică, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii miercuri, de Poliţia Română, la data de 28 septembrie, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Bobota, şi-ar fi expus un bun, pentru vânzare, pe o platformă, activitate în urma căreia a fost contactat de persoane necunoscute, care, sub pretextul că doresc să achiziţioneze bunul respectiv, prin intermediul unui link, i-ar fi solicitat să completeze informaţii privind datele cardului, iar mai apoi i-au fost retraşi de pe card 2.990 de lei.

"Poliţiştii au fost sesizaţi, iar, în urma investigaţiilor de specialitate efectuate, a reieşit că suma ar fi fost retrasă de un bărbat, de 23 de ani, din judeţul Bihor, iar faptele reţinute ar fi fost comise cu complicitatea a doi tineri, de 24 şi 25 de ani, din Republica Moldova", se arată în comunicatul menţionat.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au efectuat, marţi, percheziţii la un cămin studenţesc, unde sunt cazate cele două persoane, din Republica Moldova.

"În urma percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate aproximativ 5.000 de cartele prepay, dintre care aproape 3.000 ar fi fost utilizate, cinci modem-uri cu 72 de sloturi active/funcţionale la momentul efectuării percheziţiei, un laptop şi două terminale mobile, despre care se presupune că ar fi fost utilizate în activitatea infracţională", se mai arată în comunicatul menţionat.

Cei trei bărbaţi au fost conduşi, marţi, la sediul IPJ Sălaj, iar, în urma audierilor, s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de cei doi tineri, din Republica Moldova.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi a Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române, cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale din Bihor şi Arad.

Cercetările sunt continuate pentru acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi fraudă informatică, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.