Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi tineri, presupuşi membri ai unui grup de ultradreapta din Franța, au fost eliberaţi de autorități

inchisoare puscarie gratii

Doi suspecţi inculpaţi într-o anchetă antiteroristă cu privire la un grup al ultradreptei destructurat în octombrie 2017, care plănuia atacuri vizând politicieni sau locuri frecventate de comunitatea musulmană, au fost eliberaţi, potrivit unor surse concordante, relatează AFP, informează News.ro.

Un judecător de libertăţi şi detenţie a refuzat, la jumătatea lui octombrie, să prelungească mandatele de detenţie provizorie a celor doi suspecţi - Thomas A. şi Baptiste C., minor la vremea faptelor.

Sesizată în apel de Parchetul din Paris, Camera de instrucţie a confirmat, la 23 octombrie, ordonanţele magistratului, potrivit unor surse judiciare.

Arestaţi în octombrie 2017, ei fac parte dintre cei nouă presupuşi membri ai grupării, inculpaţi într-unul dintre rarele dosare antiteroriste contra ultradreptei.

Dintre cei opt suspecţi încarceraţi, patru se află în continuare în detenţie privizorie, inclusiv presupusul lider al grupului, Logan Nisin, un tânăr originar din Vitrolles (Bouches-du-Rhône), în vârstă de 22 de ani, arestat în iunie 2017.

Doi suspecţi au fost eliberaţi în iulie.

Acest fost activist din cadrul oragnizaţiei regaliste Action française a recunoscut în faţa anchetatorilor că a înfiinţat un grup - sub numele de OAS, amintind organizaţia care se face vinovată de o campanie sângeroasă contra independenţei Algeriei, în anii '60.

Grupul avea ambiţia ”să declanşeze o migraţie înapoi bazată pe teroare”.

Între potenţialele ţinte, grupul intenţiona să-l vizeze pe fostul primar din Forcalquier (Alpes-de-Haute-Provence) devenit ministru de Interne Christophe Castaner şi pe liderul Partidului la France insoumise (LFI) Jean-Luc Mélenchon, care s-a constituit parte civilă.

Sunt evocate, de asemenea, atentate vizând magazine de kebab la Marsilia sau ”şantierul Marii Moschei de la Vitrolles”.

Însă întreprinderea a fost oprită din scurt, din cauza lipsei ”capacităţilor”, le-a spus Logan Nisin anchetatorilor.

Prin acest grup şi o pagină pe Facebook dedicată gloriei ucigaşului norvegian Anders Breivik, el voia să fază "buzz" în mediile naţionaliste şi să obţină ”like”-uri, a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.