Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi turişti francezi care s-au rătăcit în masivul Piatra Craiului au fost coborâţi în siguranţă la baza muntelui

poiana-brasov

Doi turişti francezi care s-au rătăcit în masivul Piatra Craiului au fost coborâţi în siguranţă la baza muntelui marţi seara de către o echipă formată din jandarmi montani şi salvamontişti din Zărneşti, scrie Mediafax.

''Turiştii au plecat de la Plaiul Foii către vârful Tămăşelului, în zona crestei care leagă masivul Piatra Craiului cu munţii Făgăraş, pe traseu marcat, pentru a parcurge creasta Făgăraşului. În Poiana Răchitei au pierdut marcajul şi s-au rătăcit, moment în care au apelat numărul 112'', a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Braşov, Cristi Roşu. 

O echipă formată din jandarmi montani şi salvamontişti din Zărneşti a găsit cele două persoane în locul indicat, după care a început coborârea, care a durat aproape două ore. Turiştii nu au fost răniţi şi nu au necesitat îngrijiri medicale, aceştia fiind coborâţi în zona Plaiul Foii, a afirmat sursa citată.

Citește și: O persoană a murit, după ce motocicleta pe care se afla a derapat şi s-a izbit de un microbuz cu pasageri

Şeful Salvamont Zărneşti, Ioan Pivodă, a declarat pentru AGERPRES că cei doi turişti nu aveau cum să coboare din locul în care s-au rătăcit, fiind vorba despre o zonă înclinată, destul de dificilă şi a fost nevoie de intervenţia echipei de salvare. 

''Cei doi turişti au încurcat poteca, au pierdut marcajul şi s-au rătăcit. Nu aveau cum să coboare singuri, fără ajutorul salvamontiştilor şi al jandarmilor montani. Am ţinut tot timpul legătura cu ei şi astfel s-a reuşit coborârea lor în siguranţă la baza muntelui'', a spus Pivodă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.