Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doina Federovici, senatoarea PSD Botoșani, afirmă că România are nevoie de stabilitate pentru a continua realizarea investiţiilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
Parlament

Senatoarea Doina Federovici, preşedinta Organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), a declarat miercuri, după respingerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, că România are nevoie de stabilitate economică şi politică, astfel încât actualul Executiv să continue realizarea investiţiilor şi creşterile veniturilor populaţiei începute în 2017, informează Agerpres.

"Ne-am asumat şi am transformat în realitate creşterea accelerată a salariilor, ca obiectiv prioritar care să îmbunătăţească traiul celor cu venituri mici şi să determine creşterea puterii de cumpărare. Am luat măsuri concrete pentru deblocarea proiectelor de investiţii prin simplificarea legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice şi al parteneriatelor publice private. În opinia mea, românii au nevoie de astfel de lucruri, care să le îmbunătăţească condiţiile de viaţă, nu de ceartă şi gâlceavă politică aşa cum au propus colegii de la PNL şi USR în ultima perioadă", susţine vicepreşedinta PSD Doina Federovici într-un comunicat de presă.

Vezi și: Deputatul Sorin Cîmpeanu afirmă, în cadrul discuțiilor despre moțiunea de cenzură, că Pro România nu susține înlocuirea actualului guvern cu un guvern Orban

Potrivit acesteia, "minciunile din textul moţiunii au reprezentat în fapt continuarea dezinformărilor din spaţiul public din ultima perioadă ale opoziţiei şi au fost menite doar să întreţină, să radicalizeze şi să stârnească patimile politice şi personale, astfel încât să conducă la anarhie socială, doar pentru satisfacerea dorinţei preşedintelui Iohannis de a instala Guvernul său".

"Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR nu avea cum să fie adoptată pentru că PNL nu şi-a propus decât să genereze haos şi dezordine, să inducă o stare de conflict şi îngrijorare în rândul cetăţenilor, fără să vină cu un program coerent şi fezabil în faţa românilor. Totul a fost un demers pur demagogic, politicianist. Această acţiune nu a fost nimic altceva decât expresia servilismului absurd în faţa preşedintele Iohannis, a cărui dorinţă de a o vedea pe prim-ministrul Dăncilă plecată din fruntea Guvernului nu s-a îndeplinit şi care tocmai ce şi-a anunţat o nouă candidatură. Textul moţiunii era o însăilare de minciuni, dezinformări şi interpretări absurde ale realităţii. Date, fapte certe atestate de instituţii internaţionale au fost ignorate, ascunse cu premeditare în favoarea unei propagande fără niciun suport", este de părere vicepreşedinta PSD.

Plenul Parlamentului a respins miercuri moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", semnată de PNL, USR şi PMP. Au fost înregistrate 166 de voturi "pentru" şi patru "împotrivă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.