Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dolarul atinge o valoare ISTORICĂ pe piaţa valutară, după războiul comercial dintre Statele Unite şi China

digi24.ro
dolari

Dolarul a atins luni un nou maxim al ultimelor cinci luni, după ce secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat că războiul comercial dintre Statele Unite şi China ”a fost pus în aşteptare”, în urma unui acord de suspendare a tarifelor pe importuri, relatează Reuters, citat de News.ro.

Citeşte şi: PNL pregăteşte a doua plângere penală pe numele premierului, în scandalul pensiilor. Reacţia vicepreşedintelui PSD Gabriela Firea

Moneda americană s-a apreciat faţă de un coş de valute peste pragul de 94, pentru prima oară de la sfârşitul lunii decembrie 2017.

Începând din 17 aprilie, dolarul a avansat cu peste 5%, înregistrând cea mai lungă serie de creşteri de la sfârşitul anului 2015, imediat înainte ca Rezerva Federală să efectueze pima majorare de dobândă de după criza financiară din 2008.

China a acceptat să crească semnificativ achiziţiile de bunuri şi servicii din Statele Unite, au anunţat sâmbătă cele două ţări, fără să facă vreo referire la ţinta de200 de miliarde de dolari menţionată anterior de partea americană.

Beijingul şi Washingtonul au convenit să discute în continuare despre măsuri în cadrul cărora China va importa mai multă energie şi mărfuri agricole din Statele Unite, pentru a reduce deficitul comercial de 335 de miliarde de dolari al SUA în relaţia cu China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.