Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu - Autoarea Judith Kerr a murit

lumanare doliu

Judith Kerr, autoarea seriei de cărți pentru copii dedicate pisicii Mog (Mog, pisica uitucă, Mog învață alfabetul, etc.) a murit la 95 de ani la Londra, anunță Reuters, potrivit Mediafax.

Scriitoarea a încetat din viață după o afecțiune care a evoluat rapid.

”Cu mare tristețe anunțăm că Judith Kerr, autoare și ilustratoare a cărților «Tigrul care a venit la ceai», «Când Hitler a furat iepurele roz», «Mog, pisica uitucă» și a multor altor cărți clasice pentru copii, a murit ieri acasă la vârsta de 95 de ani”, a anunțat editura HarperCollins.

Citește și: O farfurie de carton de pe care Kurt Cobain a mâncat pizza a fost vândută la licitație pentru 22.400 de dolari

Judith Kerr s-a născut la Berlin în 1923. Familia ei s-a stabilit la Londra după ce s-au văzut nevoiți să părăsească Germania nazistă. În timpul Celui De-al Doilea Război Mondial a lucrat pentru Crucea Roșie, odată cu venirea păcii fiind angajată ca scenaristă pentru BBC. A început să scrie cărţi pentru copii abia atunci când proprii săi copii învățau să citească. Poveștile din seria Mog (1970-2015) şi Tigrul care a venit la ceai. A mai scris trei romane inspirate din propria copilărie, printre care When Hitler Stole Pink Rabbit. Cărţile ei pentru copii s-au vândut în peste 9 milioane de exemplare şi au devenit clasice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.