Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Doliu imens în fotbal: A murit un fost campion mondial - El a scos penalty-ul care a adus trofeul în țara sa

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Fostul fotbalist german Bernd Holzenbein, campion mondial în 1974 alături de Frank Beckenbauer şi Gerd Muller, între alţii, a încetat din viaţă la vârsta de 78 de ani, a anunţat marţi Eintracht Frankfurt, clubul la care a evoluat timp de 14 sezoane, informează AFP.

Mijlocaş ofensiv în selecţionata Germaniei de Vest începând din octombrie 1973, Holzenbein i-a luat locul de titular lui Jupp Heynckes la Cupa Mondială din 1974, găzduită de Germania, disputând şase dintre cele şapte meciuri ale Mannschaft-ului (a stat pe bancă la înfrângerea în faţa Germaniei de Est, în faza grupelor) la această competiţie.

În finala Mondialului din 1974, disputată pe Stadionul Olimpic din Munchen, el a scos în minutul 25 penalty-ul transformat de Paul Breitner, care a permis RFG-ului să restabilească egalitatea în faţa Olandei lui Johan Cruyff. Germania s-a impus în final cu 2-1, graţie unui gol marcat de Gerd Muller în minutul 43.

În timpul celui de-al 40-lea şi ultimul său meci sub culorile Germaniei, la Cupa Mondială din 1978, disputată în Argentina, Holzenbein a înscris al cincilea său gol pentru naţionala ţării sale, dar nu a putut evita înfrângerea acesteia în faţa Austriei (scor 2-3), sinonimă cu eliminarea în faza a doua a grupelor.

Cariera sa la nivel de club este legată de Eintracht Frankfurt, la a sosit la 1 iulie 1967, după ce a trecut prin echipele de tineret ale acestei grupări.

Cel mai bun marcator din istoria lui Eintracht (160 de goluri în 420 de meciuri), Bernd Holzenbein a câştigat de trei ori Cupa Germaniei (1974, 1975 şi 1981) şi mai ales Cupa UEFA (precursoarea Europa League), în 1980.

În finalul carierei, el a jucat mai multe sezoane în Statele Unite, la Fort Lauderdale Strikers, Memphis Americans şi Baltimore Blast.

Bernd Holzenbein a făcut apoi parte din conducerea clubului Eintracht Frankfurt, la finele anilor 1980 şi în anii 1990. A fost responsabil cu recrutarea din 2004 şi până în 2014.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.