Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOLIU în Brazilia, după ce un incendiu puternic a făcut PRĂPĂD la o grădiniță: Gest șocant făcut de paznic înainte de a muri - VIDEO

www.thesun.co.uk

Brazilienii au fost îngroziţi joi de un incendiu criminal care a provocat moartea a patru copii şi a unei educatoare într-o grădiniţă, paznicul stropind tinerele victime cu alcool înainte de a deceda la rândul său din cauza rănilor, relatează AFP.

Incendiu, care a făcut, de asemenea, mai multe zeci de răniţi, a avut loc în cursul dimineţii într-un cartier modest din Janauba, oraş cu 70.000 de locuitori situat la 600 de kilometri de Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais (sud-est).

Citește și: Rusia, lovitură URIAȘĂ dată jihadiștilor din Siria: Ce depozit de muniție a distrus armata lui Putin

Joi dimineaţă, "patru copii şi o educatoare au murit arşi când un paznic al grădiniţei a aruncat cu alcool asupra victimelor şi a propriului corp înainte de a aprinde focul", a anunţat Parchetul din acest stat într-un comunicat.

Transportat de serviciile de prim-ajutor în stare gravă "cu arsuri pe tot corpul", paznicul, în vârstă de 50 de ani, a decedat câteva ore mai târziu, a declarat pentru AFP directorul spitalului local, Bruno Ataide Santos.

Potrivit aceleiaşi surse, "circa 50 de răniţi" au fost internaţi în spital, dar nu se cunoaşte exact starea lor. Aproape 80 de copii se aflau în grădiniţă în momentul tragediei.

Site-ul de informaţii G1 a anunţat că cei patru copii decedaţi erau în vârstă de patru ani.

Poliţia locală a făcut cunoscut că mai mulţi agenţi s-au deplasat "la domiciliul suspectului şi membrilor familiei sale" pentru a încerca să stabilească "motivele aflate la baza crimei".

Comisarul Renato Nunes a explicat pentru jurnalul local Hoje em Dia că paznicul suferea de "probleme psihice" din 2014, adăugând că la domiciliul acestuia au fost găsite numeroase sticle cu alcool.

El lucra de opt luni la grădiniţă şi nu s-a aflat în contact direct cu copiii.

Imediat ce primele informaţii despre tragedie au început să circule, părinţii speriaţi au venit în număr mare pentru a afla veşti despre copii lor şi au găsit grădiniţa distrusă de incendiu.

Primarul oraşului Janauba, Carlos Isaildon Mendes, care a decretat şapte zile de doliu oficial, a explicat pentru site-ul Uol că o tragedie mai mare abia a fost evitată.

Citește și: Cifra ȘOCANTĂ anunțată de Vladimir Putin și AVERTISMENT pentru occidentali: Câți nord-coreeni lucrează în Rusia

"Putea fi şi mai groaznic, pentru că salonul bebeluşilor era într-o încăpere alăturată. Evacuarea lor ar fi fost mai dificilă. Cum copiii erau mai mari, mulţi dintre ei au reuşit să fugă", a explicat el, conform Agerpres.

Preşedintele Braziliei, Michel Temer, a scris un mesaj pe Twitter pentru a-şi exprima "solidaritatea cu familiile" victimelor "acestei tragedii".

"Am copii şi îmi imaginez că această pierdere trebuie să fie extrem de dureroasă", a adăugat el, exprimându-şi dorinţa ca "astfel de lucruri să nu se mai întâmple în Brazilia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.