Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, lovitură URIAȘĂ dată jihadiștilor din Siria: Ce depozit de muniție a distrus armata lui Putin

jurnalul.ro
avioane rusia

Armata rusă a anunţat joi că a distrus în Siria 'cel mai mare depozit de muniţii' al coaliţiei jihadiste Tahrir al-Cham, formată în special din fosta ramură a Al-Qaida în această ţară, informează AFP.

'Aviaţia rusă a distrus cel mai mare depozit (...) de muniţii al (grupării) Tahrir al-Cham, lângă Abou Douhour', în provincia Idlib (nord-vest), a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, generalul Igor Konaşenkov, într-un comunicat.

Acest depozit subteran conţinea 'peste o mie de tone de muniţii', în special pentru artilerie, potrivit aceleiaşi surse, anunță Agerpres.

Citește și: Parlamentul European dă o veste URIAȘĂ României: A primit acces la Sistemul Schengen de Informaţii privind Vizele

Anunţul intervine în condiţiile în care armata rusă a afirmat miercuri că l-a rănit grav, într-un raid aerian, pe liderul Tahrir al-Cham, Mohammad al-Joulani, susţinând că aceasta se află 'într-o stare critică' şi că şi-a pierdut un braţ, informaţie dezminţită de formaţiunea jihadistă, cunoscută înainte sub numele de Frontul al-Nusra.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării rus a insistat joi că Mohammad al-Joulani a fost grav rănit, afirmând că el se află 'în comă' şi asigurând că acest lucru a stârnit debusolare în rândurile teroriştilor din întreaga provincie Idlib.

Potrivit generalului Konaşenkov, aviaţia rusă a efectuat de asemenea un raid ce a vizat o reuniune a unor responsabili jihadişti, ucigând '49 de combatanţi, dintre care şapte comandanţi' ai Tahrir al-Cham în provincia Idlib.

Armata rusă, care intervine în susţinerea regimului lui Bashar al-Assad, a anunţat miercuri că a ucis 12 comandanţi ai acestei coaliţii jihadiste, dintre care unul dintre apropiaţii lui al-Joulani, şeful serviciului de securitate al grupării, Ahmad al-Giza.

Aceste operaţiuni au fost întreprinse de aviaţia rusă ca urmare a unui atac împotriva unor elemente ale poliţiei militare ruse la 18 septembrie în regiunea Hama, care se învecinează cu Idlib (nord-vest), atac în care nu s-au înregistrat victime.

Această formaţiune jihadistă şi-a anunţat ruptura de Al-Qaida în iulie 2016. Formată mai ales din sirieni, ea atrage numeroşi insurgenţi prin mijloacele sale financiare şi mai buna organizare. Ea i-a alungat pe foştii săi aliaţi insurgenţi din aproape toată provincia Idlib.

Citește și: Anunț exploziv făcut de CNN: Căror state CRUCIALE pentru Trump erau destinate anunțurile ruse de pe Facebook

După luni de acalmie, această provincie este vizată în ultimele săptămâni de bombardamente intense ale forţelor pro-regim şi ruse.

De la intrarea Rusiei în război în 2015 pentru a susţine regimul, forţele aeriene ruseşti au efectuat sute de raiduri.

Conflictul din Siria s-a soldat cu peste 330.000 de morţi din 2011 până în prezent, cu milioane de persoane strămutate şi refugiaţi, cu pagube şi distrugeri de amploare.

div class="storify">

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.