Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doliu în fotbalul românesc: A murit un fost atacant al lui Dinamo și al Rapidului

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Fostul fotbalist al lui Dinamo și al Rapidului, Doru Popescu,  a încetat din viață la vârsta de 74 de ani. Această veste a adus tristețe în rândul fanilor echipei Dinamo, deoarece Doru Popescu a fost unul dintre jucătorii emblematici care au contribuit la gloria clubului în perioada sa de activitate.

Ionel Culina, ofițerul de presă al echipei Dinamo,a anunța trista vestea despre decesul lui Doru Popescu. Această veste a avut un impact profund asupra comunității fotbalistice și a fanilor clubului Dinamo, care și-au exprimat regretul și tristețea în urma acestei pierderi.

„S-a stins din viață Doru Popescu. Sincere condoleanțe!

A plecat dintre noi fostul atacant Doru Popescu, 74 de ani, 22 de goluri înscrise în 88 de meciuri de Liga 1 pentru Dinamo, între 1969 și 1973.

Născut pe 29 martie 1949 la Baia de Aramă, în Mehedinți, Doru Popescu a câștigat la începutul anilor ’70 două titluri de campion cu Dinamo, în 1971 și 1973.

Un meci memorabil făcut de Doru Popescu în tricoul alb-roșu a fost în 1970, în primul tur al Cupei Campionilor Europeni, împotriva echipei Spartak Trnava, campioana Cehoslovaciei la acea vreme.

Un 0-0 în Ștefan cel Mare a fost urmat de un 2-2 la Trnava, ambele goluri ale «câinilor» fiind marcate de Doru Popescu, iar Dinamo se califica în turul următor pentru un duel cu Feyenoord.

Dinamo la Trnava: M. Andrei – Cheran, I. Nunweiller III, Al. Sătmăreanu II (eliminat în minutul 56), Deleanu – Cornel Dinu, R. Nunweiller VI – Lucescu, Sălceanu (58 Doru Popescu), Dumitrache, Fl. Dumitrescu.

Antrenori: Traian Ionescu și Dumitru Nicolae Nicușor.

«Un oltean înalt și spătos din Severin, poreclit , mai mult rezervă la Dinamo, a intrat la Trnava în repriza a doua și a făcut meciul vieții», a scris «Sportul», a doua zi după calificarea roș-albilor.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, este mesajul postat de Ionel Culina, oficialul lui Dinamo.

Doru Popescu a avut o contribuție memorabilă în istoria clubului Dinamo, cu un moment deosebit de apreciat în Cupa Campionilor Europeni. Într-un meci crucial împotriva echipei Spartak Trnava din primul tur al competiției, el a înscris două goluri, în partida de retur, contribuind semnificativ la calificarea echipei Dinamo în faza următoare a turneului. Acest moment a rămas în amintirea fanilor ca unul dintre cele mai importante din cariera lui Doru Popescu.

În cariera sa, Doru Popescu, a mai evoluat la Rapid și FC Argeș.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.